zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Advertorial » Lancering Monopoly Lansingerland

Lancering Monopoly Lansingerland

Lancering Monopoly Lansingerland

Bergschenhoek – Om zeven uur stond de eerste klant maandagochtend 14 mei al voor de deur om er zeker van te zijn dat ze haar kon kopen; de allereerste editie van Monopoly Lansingerland gepresenteerd door de Jumbo in Bergschenhoek. Initiatiefnemer Christiaan Veltrop nam rond de klok van elven het eerste exemplaar officieel in ontvangst, maar toen was er al een flink aantal langs de kassa gegaan bij Jumbo Veltrop.

Trees Borkus-Henskens

Het spel werd vorige maand reeds aangekondigd, maar was vanaf 14 mei exclusief verkrijgbaar in de Hoekse Jumbo-vestiging. Het spel is helemaal op maat gemaakt en heeft een volledig Lansingerlands karakter. Want je kunt straten kopen van alledrie de kernen van Lansingerland en daar zo snel mogelijk huizen op laten plaatsen. Rozenoord of Hoekeindseweg, Beukenlaan of Rodenrijseweg; de prijzen zijn verschillend en voor de ene straat moet je dieper in de buidel tasten dan voor de andere. De vier stations worden ‘bevolkt’ door vier sportverenigingen en ook De Heraut heeft er een plekje op gekregen. Niet alleen uniek om het spel zelf te spelen of cadeau te doen, maar ook om het te zien als collecters-item, want het is een eenmalige oplage van in totaal 1500 stuks en op=op.

Eigen idee

Het spel is ontwikkeld door Christiaan Veltrop in samenwerking met Identity Games. Christiaan leverde alles aan en lette daarbij wel op een variatie voor alledrie de dorpen. Niet alleen de straten, stations en nutsbedrijven werden vervangen door bekende namen, ook de vormgeving van het spel en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten werden volledig afgestemd op Lansingerland. Met het gemeentehuis afgebeeld in het midden van het bordspel.
Het is leuk te zien hoe de klanten reageren op het spel. “Mijn kinderen zijn de deur al uit, maar zo’n uniek spel wil je zelf graag in huis hebben,” aldus een klant. Een andere trok een mandje voort waar drie spellen uitstaken. “Daar maak ik er een paar blij mee,” riep hij op weg naar de kassa. En twee vriendinnen moesten hun vingers erbij gebruiken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ze er vijf nodig hadden. “Een voor een vriendin die gisteren jarig was, maar die we vertelden dat ze vandaag haar cadeautje pas krijgt, een voor Vaderdag, een voor mezelf en die andere twee heb ik vast in voorraad als iemand zich meldt voor een feestje!” Met vier spellen in de kar meldt een Berkels echtpaar: “Voor de kinderen en twee voor de speeltuin; die wilden er ook graag enkele hebben en we lopen hier nu toch.”
Dus een aanrader: als je Monopoly Lansingerland wilt kopen moet je niet te lang wachten. De ‘Kalverstraat’ van Lansingerland lijkt snel te gaan.

Check Also

Rabobank al helemaal thuis in het gemeentehuis

Lansingerland - Steeds meer mensen kiezen voor thuisbankieren en dat was er mede de reden van dat er voor de Rabobank een andere locatie werd gezocht. Met minder bezoek aan het kantoor en vermindering van medewerkers werd het kantoor aan het Wolfend veel te groot.

Geef een reactie