vrijdag 20 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op te bouwen in onze gemeente. Vluchtelingen worden anderhalf jaar begeleid door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk. In die tijd worden eerst praktische zaken geregeld, zoals aanvraag zorgverzekering, elektriciteit – gas en water. Inschrijven bij school voor kinderen en bij een inburgeringcursus voor volwassenen. Dit gebeurt samen met de vluchteling. Daarna helpen de vrijwilligers de vluchtelingen te participeren en integreren in de samenleving via sport, vrijwilligerswerk of werk. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan mailen naar Gayle Campbell via gcampbell@vluchtelingenwerk.nl of bel 010 – 5226651.

Check Also

Pret voor de hele school in Tuin van Floddertje

Lansingerland - De afsluiting van het schooljaar werd - inmiddels voor het derde jaar - voor ouders en leerlingen van de Pius X basisschool ook ditmaal gevierd in de Tuin van Floddertje van het Annie M.G. Schmidtpark. Georganiseerd door enkele ouders.