zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » MS Fonds blij met prachtige donatie Labots Personenvervoer

MS Fonds blij met prachtige donatie Labots Personenvervoer

MS Fonds blij met prachtige donatie Labots Personenvervoer

Berkel en Rodenrijs – Cor en Marianne Labots vierden onlangs het 10-jarig jubileum van hun Touringcarbedrijf Labots Personenvervoer. In plaats van een groot feest te organiseren besloten zij een donatie te schenken aan het Nationaal MS Fonds. Op 1 mei werd dan ook de cheque van maar liefst € 2500,- uitgereikt. Een aantal familieleden van Marianne, waaronder haar zus Liesbeth, heeft MS.

Liesbeth Boer (66 jaar) uit Berkel en Rodenrijs heeft nu zo’n 30 jaar de diagnose MS en is rolstoelafhankelijk. “Haar positiviteit is enorm, ze geeft overal een positieve draai aan”, vertellen Cor en Marianne. “Ze zoekt altijd naar dingen die ze wél kan.” Zo is ze bijvoorbeeld gaan schilderen omdat lezen niet meer ging. Ook hield ze erg van muziek maken, maar toen dat niet meer lukte is ze naar muziek gaan luisteren. En omdat ze niet meer kan lopen naar het dorp, gaat ze nu met vrienden daarheen, in de rolstoel. Haar man Piet stimuleert dit. Hij vertelt: “Ze is met veel dingen afhankelijk van mij, maar ik vind het belangrijk dat ze een sociaal leven houdt, op pad gaat en niet tussen vier muren blijft zitten.”
De band tussen de familieleden, ook met de andere zus en broer van Liesbeth en Marianne, is heel sterk. Zij zijn er altijd voor Piet en Liesbeth. Voor een luisterend oor én om beiden te ontlasten. Voor Liesbeth is het bijvoorbeeld te zwaar om naar een verjaardag te gaan, dus zorgen de zussen dat de verjaardagen in het huis van Piet en Liesbeth worden gevierd en zorgen zij voor koffie en taart.
Ook voor Piet hebben Cor en Marianne veel respect: “Hij is echt onmisbaar voor Liesbeth”.
Liesbeth en Piet vinden het geweldig dat Cor en Marianne het geld aan het Nationaal MS Fonds hebben gedoneerd en zijn hen daar heel dankbaar voor.

Onderzoek

Piet, Liesbeth, Cor en Marianne zijn het er unaniem over eens waar het geld aan moet worden besteed: Onderzoek. Omdat meerdere familieleden MS hebben, hopen ze dat onderzoek kan uitwijzen waar MS vandaan komt, zodat het wellicht in een eerder stadium al ontdekt kan worden of kan worden voorkomen.
“Dit geld doneren is ons zoveel meer waard dan een groot feest. Een mooiere beloning dan onderzoek naar MS is er niet”, aldus Cor en Marianne.

Over Nationaal MS Fonds

Sinds 1993 zet het Nationaal MS Fonds zich in voor mensen met MS en helpt hen met het in beweging houden van hun wereld. Het Nationaal MS Fonds wil voorkomen dat mensen met MS stil komen te staan en dat hun wereld kleiner wordt. Mensen die in beweging blijven, zijn zelfstandiger en doen mee in de maatschappij. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie