donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Advertorial » 3B Diner breidt verder uit

3B Diner breidt verder uit

3B Diner breidt verder uit

Lansingerland – 3B Diner heeft met ingang van 1 mei het aan huis bezorgen van warme maaltijden overgenomen van Huize Sint Petrus. Voortaan krijgt ook iedereen die buiten het verzorgingshuis woont en gebruik maakt van de maaltijddienst deze bezorgd door een vrijwilliger van 3B Diner en Welzijn Lansingerland.

Trees Borkus-Henskens

Drie jaar geleden werd 3B Diner uit Bergschenhoek benaderd door Welzijn Lansingerland met de vraag of het bedrijf iets kon betekenen voor de ouderen in Bergschenhoek en Bleiswijk met betrekking tot het aan huis afleveren van warme maaltijden. “Diepvriesmaaltijden afleveren is ons werk,” aldus Kees Polm die al jarenlang werkzaam is bij het bedrijf. “Afgesproken werd dat wij zorgen voor warme maaltijden en de gemeente de vrijwilligers regelt die de maaltijden ophalen en vervolgens rondbrengen bij de aangesloten klanten. Dat kan vijf dagen per week, maar de kant kan ook kiezen voor minder dagen.”

Groei

Het aantal klanten groeide gestaag en ook Berkel en Rodenrijs kwam erbij. Twee jaar geleden verhuisde het bedrijf van Weg & Land naar de Hoekseindseweg. “Daar schaften we een nieuwe oven aan, want onze service viel goed in de smaak; zowel letterlijk als figuurlijk. De aanmeldingen kwamen binnen via kinderen van senioren, die zeker wilden weten dat hun ouders voldoende gezond en lekker eten kregen, maar ook via Welzijn Lansingerland. We hebben een keuze uit een tachtigtal maaltijden. Eens per week wordt de keuze ingevuld via een bestellijst; welke maaltijd en welke dag.”

Klanten Huize Sint Petrus

Met de veranderingen in Huize Sint Petrus werd ook besloten te stoppen met de verstrekking van warme maaltijden aan de Berkelse klanten buiten het verpleeghuis. “Die veertig mensen in de wijk wilden we niet in de kou laten staan en daarom hebben we die nu overgenomen. Ik heb ze allemaal thuis bezocht, kennis gemaakt en uitgelegd hoe wij werken. De maaltijden komen altijd tussen half twaalf en een uur en worden aan huis afgeleverd door een vrijwilliger. Gelukkig gingen alle vrijwilligers mee met de verandering en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!”

Operationeel

Vanaf 1 mei is 3B Diner operationeel in heel Lansingerland; bij alle klanten aan huis; ook die in de aanleunwoningen bij Huize Sint Petrus. Met een tot vijf keer in de week gezonde voeding.
“We hebben ook een signaalfunctie, want we komen er bijna dagelijks. Mocht er iets niet in orde blijken, dan kunnen we een contactpersoon daarvan in kennis stellen; een veilig gevoel voor iedereen.”
Kees onderstreept: “De maaltijden kunnen ook door anderen dan senioren worden besteld. Bijvoorbeeld door mensen die (tijdelijk) niet zelf kunnen koken of niet mogen lopen door een blessure. Ook die kunnen een beroep doen op 3B Diner!”

Aanmelden kan via 3B Diner, tel. 010 – 5290133 of 010 – 5225545 (Welzijn Lansingerland).

Check Also

Nieuwjaarsbijeenkomst Noova

Oostland - Het traditionele Nieuwjaarsdiner van Noova, netwerk voor vrouwelijke ondernemers, was dit jaar in restaurant Brocante in Pijancker waar alle leden en twee introducés van een drie-gangen hebben genoten.

Geef een reactie