dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » fbpost » Rotonde sluit voorgoed de deuren
Jong en oud genoot van de laatste avond.

Rotonde sluit voorgoed de deuren

Rotonde sluit voorgoed de deuren

Berkel en Rodenrijs – Aan een ‘instituut’ is zaterdagavond 12 mei een einde gekomen. In het bijzijn van rond de 250 gasten werd voor de laatste keer feest gevierd in Rotonde; de jeugdsoos die in de zestiger jaren van start ging in de Herenstraat, verhuisde naar de Oostersingel en tenslotte enkele tientallen jaren geleden neerstreek in een eigen gebouw op sportpark Het Hoge Land.

Trees Borkus-Henskens

Ondanks alle pogingen van het huidige bestuur om de Rotonde open te houden zag men geen mogelijkheden meer en werd het einde aangekondigd. Iedereen die de laatste avond wilde meemaken kon zich aanmelden. Voorzitter Milan verbaasd: “Dat waren er meer dan 250! Voor ons een bewijs dat Rotonde in al die jaren een belangrijke plaats heeft ingenomen binnen Berkel en Rodenrijs. Het is de laatste sociëteit die nog draaide, maar met te weinig mogelijkheden en bezoekers.”
De bezoekersaantallen liepen terug en ook een samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk werd geen succes. Toch werden er steeds weer plannen gemaakt, maar mede door een tekort aan vrijwilligers kwamen die niet van de grond. “Heel jammer, want dit was eigenlijk de laatste plek waar de jeugd van Berkel en omstreken nog naartoe kon; nu resteren de cafés en verenigingen, want verder is er niets meer voor de jongeren.”

Veiling

Halverwege de avond werd een veiling gehouden van enkele typische Rotonde attributen. Het tafelvoetbal bleek het populairst en leverde 200 euro op. Ook het uithangbord naast de (binnen)deur was geliefd en ging weg voor 60 euro. Gevolgd door het gele Rotondebord dat nog in de Herenstraat hing: voor 45 euro. Verder wisselden onder andere het geldkistje, de lectuurbak, de ideeënbus, het dartbord, een Rotondeschild en het ‘hedenavond’ bord van eigenaar. Het werd een leuke avond. Met veel ‘oude koeien’ gesprekken en – foto’s, met bands en veel lol. Maar toch ook met een lichte bijsmaak van een laatste avond. Rotonde was en is niet meer!

Check Also

Vliegverkeer RTHA draagt voor minstens 15% bij aan uitstoot fijnstof

Lansingerland - Een half jaar nadat op verzoek van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) door TNO metingen naar de bijdrage van ultrafijnstof door vliegverkeer is gedaan, verscheen eindelijk het rapport. Het onderzoek bevestigt hooguit wat we al wisten, maar is op veel te beperkte schaal uitgevoerd om echte conclusies te kunnen trekken.