donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Rotonde sluit voorgoed de deuren
Jong en oud genoot van de laatste avond.

Rotonde sluit voorgoed de deuren

Rotonde sluit voorgoed de deuren

Berkel en Rodenrijs – Aan een ‘instituut’ is zaterdagavond 12 mei een einde gekomen. In het bijzijn van rond de 250 gasten werd voor de laatste keer feest gevierd in Rotonde; de jeugdsoos die in de zestiger jaren van start ging in de Herenstraat, verhuisde naar de Oostersingel en tenslotte enkele tientallen jaren geleden neerstreek in een eigen gebouw op sportpark Het Hoge Land.

Trees Borkus-Henskens

Ondanks alle pogingen van het huidige bestuur om de Rotonde open te houden zag men geen mogelijkheden meer en werd het einde aangekondigd. Iedereen die de laatste avond wilde meemaken kon zich aanmelden. Voorzitter Milan verbaasd: “Dat waren er meer dan 250! Voor ons een bewijs dat Rotonde in al die jaren een belangrijke plaats heeft ingenomen binnen Berkel en Rodenrijs. Het is de laatste sociëteit die nog draaide, maar met te weinig mogelijkheden en bezoekers.”
De bezoekersaantallen liepen terug en ook een samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk werd geen succes. Toch werden er steeds weer plannen gemaakt, maar mede door een tekort aan vrijwilligers kwamen die niet van de grond. “Heel jammer, want dit was eigenlijk de laatste plek waar de jeugd van Berkel en omstreken nog naartoe kon; nu resteren de cafés en verenigingen, want verder is er niets meer voor de jongeren.”

Veiling

Halverwege de avond werd een veiling gehouden van enkele typische Rotonde attributen. Het tafelvoetbal bleek het populairst en leverde 200 euro op. Ook het uithangbord naast de (binnen)deur was geliefd en ging weg voor 60 euro. Gevolgd door het gele Rotondebord dat nog in de Herenstraat hing: voor 45 euro. Verder wisselden onder andere het geldkistje, de lectuurbak, de ideeënbus, het dartbord, een Rotondeschild en het ‘hedenavond’ bord van eigenaar. Het werd een leuke avond. Met veel ‘oude koeien’ gesprekken en – foto’s, met bands en veel lol. Maar toch ook met een lichte bijsmaak van een laatste avond. Rotonde was en is niet meer!

Check Also

Concert at The Park krijgt tweede editie

Lansingerland - Na het grote succes van de eerste editie van Concert at The Park is besloten in 2019 weer een Concert at The Park te presenteren en wel op zaterdag 16 maart 2019. De line up is inmiddels bekend. Jan Smit, Glennis Grace, Coen en Sander (Radio 538), Django Wagner, Het Feestteam en dj Maurice zullen van de partij zijn en er samen met de bezoekers een groots feest van maken op het evenemententerrein (naast De Windas) in het Annie M.G. Schmidtpark.

Geef een reactie