dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Open Marathon Kampioenschap Libre

Open Marathon Kampioenschap Libre

Lansingerland – Zaterdag 12 mei om 13.00 uur stonden 36 biljarters van de verenigingen TOGB, Huize Petrus en de organiserende club ’t Raedthuys klaar voor het jaarlijkse Marathon Kampioenschap. Hierin speelden de deelnemers tot 22.00 uur acht verkorte partijen. Loting had bepaald wie tegen wie zou spelen. Naast de spelers waren er ook aardig wat supporters en toeschouwers aanwezig op het moment dat wedstrijdleider Jos van Rosmalen het startsein gaf. Om 18.00 uur werd het biljarten onderbroken voor een lopend Italiaans buffet, waarna de drie laatste ronden werden gespeeld.
Op het einde bleven er drie kanshebbers over. Al zou John van de Bulk (TOGB) van Gerard Bes (’t Raedthuys) weten te winnen dan zou hij het toernooi winnen, maar Gerard gaf niet toe en haalde de partij binnen. Er waren daarmee drie deelnemers met 14 partijpunten. In dat geval telt het moyenne percentage (het percentage dat je boven of onder je gewone gemiddelde speelt). Het betekende dat Gerard eerste werd met 14 partijpunten en een moyenne van 130,25%, gevolgd door clubgenoot Jan Zwitzar (14 punten, 129,27%) en op de derde plaats was voor John van de Bulk (14 punten, 88,60%).

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Zondagochtend 13 januari stond Faye van Duijvendijk aan de start op de Uithof. …

Geef een reactie