dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Zonnig Bakker Ammerlaan voetbaltoernooi voor de jeugd

Zonnig Bakker Ammerlaan voetbaltoernooi voor de jeugd

Zonnig Bakker Ammerlaan voetbaltoernooi voor de jeugd

Bleiswijk – Voor het 33ste achtereenvolgende jaar trof de Bleiswijkse basisschooljeugd elkaar op de velden van Soccer Boys op sportpark Merenveld voor het inmiddels traditionele schoolvoetbaltoernooi dat altijd rond Koningsdag (voorheen Koninginnedag) wordt georganiseerd.

Trees Borkus-Henskens

Ditmaal zonder de kortste beentjes, maar nu bedoeld voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Ook enkele leerlingen van de Koningin Beatrixschool en de Rehobothschool sloten zich bij dit toernooi aan. Ze meldden zich allemaal woensdagochtend 9 mei op de velden van de Bleiswijkse voetbalvereniging waar een zestal halve velden gebruikt zouden gaan worden voor het toernooi.
De organisatie van het toernooi onder leiding van Jochem van Dijk kon ook ditmaal weer rekenen op de hulp van een fiks aantal (jeugdige) leden die zich inzetten als begeleider of scheidsrechter. Enkele medewerkers van het Jeugd- en Jongerenwerk waren eveneens present met jeugdige vrijwilligers, evenals de gymleraar van een van de basisscholen. Dj Richard zorgde voor de passende muziek en ouders van de jeugdige spelers vormden het publiek.
Voor alle ruim tweehonderd leerlingen wachtte een verse krentenbol van Bakker Ammerlaan en Joost Ammerlaan trok zijn bakkersjas even uit om aan het einde van het toernooi persoonlijk de bekers uit te komen reiken.

Prijswinnaars

Na een spannende dag konden ’s middags de prijzen worden uitgereikt. De meisjeswedstrijden werden in twee poules gespeeld en die van de jongens in drie. In elke poule vielen helaas twee ploegen buiten de prijzen, maar dat maakte de pret er eigenlijk niet minder om. De winnaars van de poules werden: Jongens groep 5: Anne Frank, Meisjes groep 5/6: Wiekslag, Jongens groep 6/7: Anne Frank, Meisjes groep 7/8: Oosthoek en Jongens groep 8: Klimophoeve. Ze waren apetrots op hun bekers, maar gelukkig ging niemand met lege handen huiswaarts; iedereen ontving een vaantje als aandenken aan het goed en vlot verlopen toernooi.
Voor iedereen die het leuk vindt volgend jaar een handje te komen helpen; dat kan worden gemeld via schoolvoetbalbleiswijk@gmail.com en daar zal de huidige organisatie vast heel blij mee zijn, want ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’.

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Zondagochtend 13 januari stond Faye van Duijvendijk aan de start op de Uithof. …

Geef een reactie