zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » fbpost » Cheques Leo Ammerlaan loop uitgereikt

Cheques Leo Ammerlaan loop uitgereikt

Cheques Leo Ammerlaan loop uitgereikt

Lansingerland – Uit handen van Ilone, John en Marianne Ammerlaan ontvingen de afgevaardigden van drie goede doelen woensdag 9 mei de cheques van de op zaterdag 3 februari georganiseerde Leo Ammerlaan loop in de kassen van het bedrijf aan de Irisweg te Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Zowel de Stichting Van Oldenbarnevelthoeve, Hospice Lansingerland, als Stichting Baobab Kids werden ditmaal de goede doelen die elk een cheque van drieduizend euro in ontvangst mochten nemen.
Het was dit jaar de achtste editie van de loop waar zich ruim achthonderd deelnemers voor inschreven. “Wij hebben in de organisatie hiervan een strategie,” lichtte Ilone een tipje van de sluier op. “We proberen alle kosten ervan gesponsord te krijgen, zodat alle inschrijfgelden helemaal bestemd blijven voor de goede doelen. En dat is ook dit jaar weer gelukt! Het leuke is bovendien, dat de goede doelen altijd een band hebben met het bedrijf; een klant die er aan verbonden is, een werknemer of een vrijwilliger uit het bedrijf zelf. Bovendien leveren ze altijd hand- en spandiensten tijdens de dag en dat schept elk jaar weer een bijzondere band. Daaraan is het mede te danken dat het aantal vrijwilligers in die acht jaar groeide van twintig naar honderd vrijwilligers en alles super georganiseerd en veilig kan verlopen.”

De goede doelen

Stichting Baobab Kids is een kleine vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor de ondersteuning van het Dagopvangcentrum en Revalidatiecentrum Baobab Kids in Machinjiri, Blantyre, in het zuiden van Malawi. Vanuit Bleiswijk verhuisde Esther van Onna enkele jaren geleden naar Malawi om zich daar voor in te zetten. Stichting Van Oldenbarnevelthoeve gebruikt de cheque bij de aanschaf van een nieuwe bus om de meervoudig gehandicapte jonge bewoners te vervoeren en Hospice Lansingerland denkt aan nieuwe radio’s op de kamers.
Nu al is bekend wanneer de negende editie van de Leo Ammerlaan loop in de agenda staat: op de eerste zaterdag van de maand februari 2019.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie