dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Wippolder en TOGB staan borg voor een krankzinnige tweekamp

Wippolder en TOGB staan borg voor een krankzinnige tweekamp

Ronald Ermes: “Nu wel recht op iets tastbaars”

Wippolder en TOGB staan borg voor een krankzinnige tweekamp

Delft – Waar de belangen groot waren als het gaat om de derde periodetitel hebben zowel thuisclub Wippolder als het bezoekende TOGB aan alle verwachtingen voldaan. De uiteindelijke 3-3 deling was een uitslag waar menigeen van smulde. TOGB blijft daarmee in de race voor de nacompetitie. Obstakel deze wedstrijd voor TOGB was andermaal doelman Jesper Stijnman, ex Soccer Boys, van de thuisclub.

Rien Kuyvenhoven

De schuld van het niet kunnen winnen van deze wedstrijd werd na afloop door TOGB-trainer Ronald Ermes in de schoenen geschoven van thuisdoelman Jesper Stijnman. De keeper die TOGB de toezegging heeft gedaan volgend seizoen als sluitpost naar het Berkelse sportpark Het Hoge Land te komen. “Na afloop ben ik blij met de laatste minuut, waarin we de gelijkmaker scoorden. Maar we hadden hier zeker met 5-1 moeten winnen”.
Bij deze stand rekende Ermes in de eerste plaats de doelpunten die door persoonlijke fouten aan de tegenstander werden gegeven. Maar nog meer de klasse van doelman Stijnman van de Delftse formatie. “We zijn blij dat hij volgend seizoen naar TOGB komt. Maar over de twee wedstrijden tegen deze ploeg gezien, heeft hij ons zeker zes doelpunten onthouden”, wist Ermes nu met een beetje zuur gezicht te melden.
Wippolder tegen TOGB zal de boeken ingaan als een wedstrijd waar in de tweede helft heel veel te beleven viel. De wedstrijd was tot de laatste seconde vermakelijk ondanks dat de uitstekend leidende arbiter Vogelenzang zijn handen vol had aan deze wedstrijd, mede door twee rode kaarten voor Joey Lems van TOGB en Tristan Croes van de thuisclub. In de laatste fase van de wedstrijd – diep in blessuretijd – scoorde wonderboy Mouad Fissoune uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker, 3-3.

Spannend

Dit in een wedstrijd waarin Wippolder in de eerste helft via Sven Paternot een voorsprong had genomen. TOGB leek in die fase nog niet in goede doen, maar brandde daarna los toen eerst Gabri Urbanus, staat in de belangstelling van Sparta, uit een vrije trap het meest fraaie doelpunt van de middag van zeker dertig meter binnenschoot, 1-1. Toen beide ploegen met tien man in het veld stonden, werd een hoekschop van TOGB door doelman Stijnman niet verwerkt waarna het hoofd van Daley Hilkemeijer de rest deed, 1-2.
Een misser in verdedigend opzicht van Gabri Urbanus bracht de thuisclub via Paternot weer naast TOGB. Wippolder nam daarna zelfs een voorsprong toen Daley Uythof bij Hilkemeijer wist weg te draaien en laag in schoot, 3-2.
Wippolder was met deze stand koploper in de periodestand. Niemand die meer rekende op Fissoune als de onberekenbare voetballer die al voor zoveel verrassingen heeft gezorgd en volgend seizoen zijn geluk bij Zwervers Capelle zal beproeven.
“Toch vind ik deze deling terecht”, analyseerde Ronald Ermes de wedstrijd na afloop. “We hebben nog twee wedstrijden om het af te maken. Gezien de laatste wedstrijden hebben we best recht op iets tastbaars.”

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Zondagochtend 13 januari stond Faye van Duijvendijk aan de start op de Uithof. …

Geef een reactie