dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » BVCB blijft in de race voor promotie

BVCB blijft in de race voor promotie

Trainer Jan Everse: “Nog twee wedstrijden winnen”

BVCB blijft in de race voor promotie

Bergschenhoek – Een moeilijke klus was het achteraf niet. Het bezoekende SSS uit Klaaswaal was stug, maar kon niet verhinderen dat BVCB uiteindelijk met 4-0 aan het langste eind trok. Met nog twee wedstrijden te gaan is men bij de Hoekse voetbalclub in de ban van promotie naar de eerste klasse. Trainer Jan Everse weet het recept voor een smaakvol slot. “Gewoon nog twee wedstrijden winnen”, is de ex-international duidelijk.

Rien Kuyvenhoven

Het zal de komende weken rekenwerk worden in de tweede klasse D. BVCB is nu de lijstaanvoerder met hetzelfde aantal punten als Hellevoetsluis. Echter het doelsaldo van de Bergschenhoekse ploeg is met een ruim aantal treffers in het voordeel van BVCB. De club krijgt de komende weken nog te maken met achtereenvolgens Zuidland en het Rotterdamse Neptunus / Schiebroek. Beide ploegen zullen zich niet zonder slag of stoot door BVCB de les laten lezen. Zuidland wil de derde plaats behouden om een nacompetitieplaats over te nemen. Neptunus / Schiebroek is niet kansloos voor de derde periode al lieten de Rotterdammers afgelopen zaterdag twee dure punten liggen.
De Bergschenhoekse voetballers kijken met verlangen uit naar de komende wedstrijden of zoals doelman Wesley van der Molen het zou verwoorden: “Het gaat goed komen met nog twee wedstrijden te gaan. Vanmiddag was SSS eigenlijk helemaal niets. Zuidland hebben we in de vorige wedstrijd ondanks de 0-0 helemaal weggespeeld. Nu we er zo voorstaan moeten we het afmaken ook. Jammer dat Hellevoetsluis, zoals ik vernomen heb, vlak voor tijd nog de winst wist te pakken”.

Overtuigend

BVCB tegen het bezoekende SSS was een wedstrijd die de thuisclub eigenlijk al eerder had moeten beslissen dan in het laatste kwartier toen achtereenvolgens Dennis van der Haas, Rob Rutten en nogmaals Rutten het openingsdoelpunt van de eerste helft wisten uit te bouwen. Op deze uitslag was niets aan te merken, zó overtuigend had de Bergschenhoekse ploeg zijn opponent in een wurggreep. De eerste vijfenveertig minuten speelde BVCB al goed met gangmakers Denzel Medar en Nick Walbeek. Al moest Roy Eekman al na tien minuten alles geven om met een fraaie sliding Max Pelkman van scoren af te houden. Het doelpunt van Walbeek via de lat maar net over de doellijn brak uiteindelijk het verzet bij de ploeg uit Klaaswaal. Het elftal roerde zich in aanvallend opzicht alleen via een counter. Maar met Roy Eekman en Dennis van der Haas op het middenveld in een hoofdrol was er de tweede vijfenveertig minuten weinig hoop voor de gasten. “Te te laat, we deden ons weer veel te kort”, zou Jan Everse de wedstrijd karakteriseren.
Pas zijn derde competitiewedstrijd in de hoofdmacht zou deze wedstrijd wel een heel bijzondere worden voor Dennis van der Haas (25) die voorheen als centrale verdediger bij BVCB in actie kwam. “Ja, het klopt dat ik lang geblesseerd ben geweest. verleden jaar september heb ik nog twee bekerwedstrijden gespeeld en het is een lange weg geweest. Maar nu spelen op het middenveld past wel bij mij”, kan hij een glimlach niet onderdrukken als hij door diverse leden van de club uitgebreid wordt geknuffeld, mede ook omdat hij deze wedstrijd gescoord heeft.
Dennis de Haas verder met een beetje euforie: “Dit is mijn eerste doelpunt bij de senioren. Het heeft wel lang geduurd, hè?!” En over de laatste twee wedstrijden die BVCB nog voor de boeg heeft, zegt hij: “We gaan de promotie nu pakken!”.

In memoriam

BVCB-voorzitter Andy Bezem vroeg voor aanvang van de wedstrijd tegen SSS aandacht voor het tragisch overlijden van Monique de Neve. Zij raakte woensdag 9 mei betrokken bij een ernstig ongeval en overleed op Hemelvaartsdag. Monique is de moeder van de BVCB-leden Tim, Luca en Nick. Namens de club wenste de voorzitter de familie sterkte in deze moeilijk tijd. Zaterdag werd bij de start van de wedstrijd BVCB – SSS namens de hele club een minuut stilte in acht genomen. De spelers van de Bergschenhoekse vereniging speelden deze wedstrijd met een rouwband. De wedstrijden waarin Tim, Luca en Nick zaterdag zouden spelen, waren afgelast in onderling overleg met de tegenstander en de KNVB. Zaterdag was er tevens een condoleanceregister aanwezig in de kantine van BVCB.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie