dinsdag 13 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Rotterdam – Na een proefperiode op de verpleegafdeling longziekten heeft Franciscus Gasthuis een innovatief patiëntveiligheidssysteem aangeschaft. Dit zogeheten EarlySense systeem meet via een sensor onder het matras continu en volledig contactloos de belangrijkste vitale functies bij patiënten, zoals hartritme, ademhalingsfrequentie en beweeglijkheid.

De patiënt ligt dus niet vast aan draden of snoeren. Zodra er zich een complicatie dreigt voor te doen bij de patiënt, ontvangt de verpleegkundige een alarm op de kleine draagbare pieper.
Met het systeem, dat in alle 28 bedden is geïnstalleerd, zijn volgens afdelingsmanager Lex Kahlmann levens gered en valincidenten voorkomen. EarlySense – wat vroegherkenning betekent – waarschuwt namelijk ook in een vroegtijdig stadium als een verwarde patiënt het bed dreigt te verlaten, met het risico op een valincident. Het ziekenhuis investeert in deze innovatieve technologie omdat deze de verpleegkundigen ondersteunt in de aandacht en verzorging van vitaal bedreigde patiënten. Daaronder bevinden zich veel kwetsbare patiënten.
Volgens Lex Kahlmann is het EarlySense systeem een belangrijke ondersteuning van de verpleegkundigen. “De technologie is een mooi hulpmiddel en maakt inmiddels deel uit van het totale veiligheidssysteem, waarbij de rol van de verpleegkundige altijd voorop staat.”

Check Also

Een hond aanschaffen is zo moeilijk niet, maar dan…

Bergschenhoek - Wanneer en hoe kiezen we voor een hond? Is het een impuls, kiezen we op het uiterlijk en het lieve koppie, weten we iets over het ras en wat ons te wachten staat als we eenmaal de stap gezet hebben en onze hond opnemen in ons leven?

Geef een reactie