zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Algemeen » Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Franciscus Gasthuis schaft EarlySense systeem aan

Rotterdam – Na een proefperiode op de verpleegafdeling longziekten heeft Franciscus Gasthuis een innovatief patiëntveiligheidssysteem aangeschaft. Dit zogeheten EarlySense systeem meet via een sensor onder het matras continu en volledig contactloos de belangrijkste vitale functies bij patiënten, zoals hartritme, ademhalingsfrequentie en beweeglijkheid.

De patiënt ligt dus niet vast aan draden of snoeren. Zodra er zich een complicatie dreigt voor te doen bij de patiënt, ontvangt de verpleegkundige een alarm op de kleine draagbare pieper.
Met het systeem, dat in alle 28 bedden is geïnstalleerd, zijn volgens afdelingsmanager Lex Kahlmann levens gered en valincidenten voorkomen. EarlySense – wat vroegherkenning betekent – waarschuwt namelijk ook in een vroegtijdig stadium als een verwarde patiënt het bed dreigt te verlaten, met het risico op een valincident. Het ziekenhuis investeert in deze innovatieve technologie omdat deze de verpleegkundigen ondersteunt in de aandacht en verzorging van vitaal bedreigde patiënten. Daaronder bevinden zich veel kwetsbare patiënten.
Volgens Lex Kahlmann is het EarlySense systeem een belangrijke ondersteuning van de verpleegkundigen. “De technologie is een mooi hulpmiddel en maakt inmiddels deel uit van het totale veiligheidssysteem, waarbij de rol van de verpleegkundige altijd voorop staat.”

Check Also

De Leerweg adviseert en begeleidt

Bergschenhoek - De Leerweg is een onderwijsadvies- en begeleidingsdienst die scholen adviseert, ouders helpt en leerlingen begeleidt.

Geef een reactie