donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Collecte Oranje Fonds

Collecte Oranje Fonds

Lansingerland – In Lansingerland wordt van 22 tot en met 26 mei gecollecteerd voor een socialer Nederland. Vijf organisaties uit Lansingerland doen mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten steunen zij projecten die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden in Zuid-Holland. Daarnaast kunnen zij hiermee hun eigen organisaties draaiende houden. De in onze gemeente deelnemende organisaties zijn: Dagelijks Leven Het Westpolderhuis, Mutualité des Congolais aux Pays-Bas, en de afdelingen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk van De Zonnebloem.
Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor hun doelgroep of hun vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in Zuid-Holland. Denk hierbij aan projecten die eenzame mensen koppelen aan een maatje of die mensen met schuldenproblematiek helpen hun financiën weer op de rit te krijgen.

Check Also

Sterren gezocht voor talentenjacht

Bleiswijk - Theater 't Web start dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor deze jaarlijkse wedstrijd is mogelijk voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Aanmelden kan vanaf heden tot 30 april 2019. De finale is op zaterdag 15 juni.

Geef een reactie