dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » Algemeen » Collecte Oranje Fonds

Collecte Oranje Fonds

Lansingerland – In Lansingerland wordt van 22 tot en met 26 mei gecollecteerd voor een socialer Nederland. Vijf organisaties uit Lansingerland doen mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten steunen zij projecten die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden in Zuid-Holland. Daarnaast kunnen zij hiermee hun eigen organisaties draaiende houden. De in onze gemeente deelnemende organisaties zijn: Dagelijks Leven Het Westpolderhuis, Mutualité des Congolais aux Pays-Bas, en de afdelingen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk van De Zonnebloem.
Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor hun doelgroep of hun vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in Zuid-Holland. Denk hierbij aan projecten die eenzame mensen koppelen aan een maatje of die mensen met schuldenproblematiek helpen hun financiën weer op de rit te krijgen.

Check Also

Op bezoek bij de boer

Berkel en Rodenrijs - Scharrelboerderij Nooit Gedacht zette vrijdag de deuren wagenwijd open. Vanuit De Stander in Bergschenhoek kwam een groep senioren op bezoek. Zij kwamen een kijkje nemen op de boerderij en genoten vervolgens van een gezonde lunch.