zondag 27 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Natuurmonumenten zoekt collectanten

Natuurmonumenten zoekt collectanten

Lansingerland – Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten op pad om te collecteren. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de bescherming en aankoop van natuurgebieden bij jou in de buurt. Natuurmonumenten collecteert in juni, de maand waarin alles in bloei staat en bijna iedereen eropuit trekt in de natuur.
Alle opbrengsten van de collecte zijn dit jaar voor de insecten, waarmee het slecht gaat in ons land. Onderzoek toont aan dat in dertig jaar tijd 76 procent van de insecten verdwenen is. Dat heeft een enorme impact op de natuur en de mens. Insecten staan aan de basis van al het leven. Ze bestuiven planten en ook onze voedselgewassen. Ze zorgen voor een gezonde bodem, zodat planten en bomen kunnen groeien. Ze zijn het voedsel voor vogels, egels en vleermuizen. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook de andere dieren en planten uit ons landschap.
Natuurmonumenten heeft ook in Lansingerland en omgeving prachtige gebieden in beheer zoals de Ackerdijckse plassen en de Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk.
“Daarom organiseer ik deze collecte voor Natuurmonumenten in Berkel en Rodenrijs”, vertelt wijkcöordinator Tom Taekema enthousiast. “Zo krijgen we hier meer en betere natuur. Mocht je interesse hebben om te helpen met collecteren, kijk dan op nm.nl/collecte-toolkit”, roept Tom op.

Check Also

Jobhulpmaatje – Samen werkt het!

Lansingerland - JobHulpMaatje werkt in meerdere Nederlandse steden al met succes. Door middel van maatjes- en groepstrajecten steunt zij werkzoekenden en helpt ze op weg naar passend werk. Op 28 mei start de eerste JobGroup in Pand 58.