donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Dagtocht senioren Bleiswijk naar Oudenbosch
Bleiswijk - Al vele jaren organiseert het comité Senioren Dagtocht Bleiswijk een dagje uit voor senoren, woonachtig in Bleiswijk. Dit jaar gaat de tocht op woensdag 20 juni naar de Basiliek in Oudenbosch, een grote Koepelkerk gebouwd tussen 1867-1880 en in 1912 tot basiliek verheven. Daarna gaat de reis via Bruinisse naar Ouwerkerk voor een bezoek aan het Watersnoodmuseum.

Dagtocht senioren Bleiswijk naar Oudenbosch

Dagtocht senioren Bleiswijk naar Oudenbosch

Bleiswijk – Al vele jaren organiseert het comité Senioren Dagtocht Bleiswijk een dagje uit voor senoren, woonachtig in Bleiswijk. Dit jaar gaat de tocht op woensdag 20 juni naar de Basiliek in Oudenbosch, een grote Koepelkerk gebouwd tussen 1867-1880 en in 1912 tot basiliek verheven. Daarna gaat de reis via Bruinisse naar Ouwerkerk voor een bezoek aan het Watersnoodmuseum.

Deelnemers aan deze tocht komen om 9.00 uur bijeen in ontmoetingscentrum De Leeuwerik waar zij een kopje koffie met gebak krijgen aangeboden.
Na vertrek gaat de reis naar Oudenbosch voor een korte rondleiding door de Basiliek die veel weg heeft van de Sint Pieter in Rome. Ook aan de binnenkant is veel gekopieerd. Het interieur is rijkelijk versierd met plafondschilderingen en beelden. De bouw van de Basiliek is een uniek project geweest. De gehele gemeenschap van Oudenbosch heeft zich destijds ingezet voor het kerkgebouw. Arbeiders uit Oudenbosch bouwden het. De rijke inwoners van Oudenbosch betaalden de kosten. De bouw stond onder leiding van een onvermoeibare pastoor met 3500 honderd inwoners.
Na een uitgebreide lunch op de Grevelingendam in Bruinisse gaat men naar het Watersnoodmuseum, gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt om de dijk te sluiten. Deze caissons vertellen niet alleen het verhaal van de watersnoodramp in februari 1953 maar ook over de wederopbouw en wat de toekomst allemaal aan mogelijkheden biedt met water. Via dijkherstel en dijkversterking werd het deltaplan opgesteld.
Na al deze indrukken verwerkt te hebben, gaat de reis naar Stellendam waar in een gezellig restaurant een overheerlijk diner wordt verzorgd. Bij het diner wordt er aan alle deelnemers een drankje aangeboden.
De thuiskomst is naar verwachting om 21.00 uur.
De kosten voor deze tocht bedragen € 55,- p.p..
Wie mee wil reizen met deze unieke dagtocht kan zich aanmelden en ook betalen op donderdagmiddag 6 juni tussen 15.30 en 16.30 uur in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk.
Informatie: Marja Luiten, tel. 06-22174799 en Tonnie Oosterlaan, tel. 010-5212469.

Check Also

Spreekuren wijkagent Bleiswijk

Bleiswijk – De wijkagenten in Bleiswijk hebben op twee locaties regelmatig spreekuur voor de buurtbewoners. …

Geef een reactie