dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Bouw Mariakapel gestart

Bouw Mariakapel gestart

Bouw Mariakapel gestart

Berkel en Rodenrijs – Met het aanbrengen van drie heipalen is afgelopen week de bouw gestart van de Mariakapel op de begraafplaats van de R.K. kerk in Berkel en Rodenrijs.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van parochianen in vervulling. Het wordt straks een plek, waar men na een bezoek aan een dierbare overledene stilte kan vinden, kan bidden of een kaarsje op kan steken.
Aan de voorbereiding is de afgelopen twee jaar intensief gewerkt door een speciale commissie van parochianen. Na een brede oriëntatie en in overleg met het bisdom is een eigentijds ontwerp gekozen voor de kapel, passend op de begraafplaats. Architect Minke Oosterlaan heeft de verdere vormgeving uitgewerkt. De bouw wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van parochianen die het project een warm hart toedragen.
Op zondag 20 mei vinden bij de kerk twee Mariaplechtigheden plaats. Na de misviering van 11.00 uur wordt rond 12.15 uur in de pastorietuin eerst een Mariabeeld onthuld en gezegend. Het bijna 100 jaar oude beeld is onlangs geheel belangeloos gerestaureerd door kunstenaar Stan Hill en wordt teruggeplaatst in de tuin naast de kerk. Aansluitend gaat men in processie naar de begraafplaats voor de zegening van de bouwplaats voor de Mariakapel.

Check Also

Extra ritten buslijn 173 naar station

Lansingerland – Vanaf maandag 7 januari rijdt buslijn 173 ook in de avond en op …

Geef een reactie