donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Feestelijke opening terrastuin in De Oudelandse Hof

Feestelijke opening terrastuin in De Oudelandse Hof

Feestelijke opening terrastuin in De Oudelandse Hof

Lansingerland – Op maandagmiddag 7 mei werd de vernieuwde terrastuin in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof feestelijk geopend. Heel veel bewoners, hun familie en belangstellenden bevolkten het zonovergoten terras.

Freek J. Zijlstra

Eerst was er de officiële opening door het management en toen was het tijd voor een ambachtelijk ijsje. Er was volop drinken en er werden gezonde en kleurrijke verse fruitsticks uitgedeeld. Goed georganiseerd. Gezelligheid alom. Naast een grote vaste tafel aan de dichte zijde van het terras waren voor deze gelegenheid extra zitjes gemaakt waar men graag vertoefde. Het was deze zonovergoten middag met zoveel belangstelling wat lastig manoeuvreren met rolstoelen en rollators om een plekje in de schaduw te vinden. Maar het leek wel alsof iedereen erbij wilde zijn.

Fraaie ontmoetingsplek

Er is hard gewerkt om van de ontoegankelijke tuin een sociale ontmoetingsplek te maken, waarin voldoende bewegingsruimte is zodat bewoners, hun familie en buurtbewoners elkaar kunnen treffen. Er kan een partijtje gedamd worden op het tegelplateau (best wel lastig als je niet meer zo goed kunt bukken) of op je gemak een spelletje jeu de boules worden gedaan. Die grote, langwerpige zandbak is wel de blikvanger van de terrastuin, met fraaie boombanken aan weerszijden en langs de lengtekant een drietal bankjes, alsof je in een park zit. Daar kun je dus gewoon lekker zitten kijken wat anderen doen en/of gezellig wat kletsen.
Mirjam de Goeij, voorzitter van de cliëntenraad, is heel tevreden over het bereikte resultaat. “Door het artikel in De Heraut waren er vooraf al positieve reacties en zelfs een aanmelding voor vrijwilligerswerk! We hopen echt dat dit drempelverlagend werkt en de directe woonomgeving ook eens komt buurten, zodat het terras, en dus ook De Oudelandse Hof, een ontmoetingsplek voor de omgeving kan worden. ”

Af en toe een geplande activiteit

Dres Paauwe, penningmeester van de cliëntenraad, was nauw betrokken bij de metamorfose van tuin naar terras. “We hebben de klus geklaard en het is geworden wat we voor ogen hadden. In goed overleg met de uitvoerder hebben we het zo praktisch mogelijk ingevuld, ook de boombanken. Door aanleg van sfeerverlichting ziet het er bij donker ook fraai uit. We hebben speakers in de borders aangebracht, zodat er ook rustig naar muziek geluisterd kan worden.”
Thea van Gent-Izarin, teamleider Zorg en Welzijn, had voor deze feestelijke opening als publiekstrekker een heuse djembé workshop georganiseerd. Daaraan meedoen valt nog niet mee! Het zag er geweldig feestelijk en soms toch ook een beetje aandoenlijk uit. Dat een beetje trommelen heel wat anders is dan mee op de maat op zo’n trommel te roffelen, bleek gaandeweg de workshop. Vooral als de jaren gaan tellen en de stramheid parten speelt. Petje af, hoor, voor de bewoners die de uitdaging tóch aangingen!

U bent van harte welkom om gewoon eens binnen te lopen in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof en kom (deze zomer) dan even gezellig verpozen in de terrastuin. Een praatje is zomaar gemaakt en daarvoor krijgt u een glimlach terug!

Check Also

Sterren gezocht voor talentenjacht

Bleiswijk - Theater 't Web start dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor deze jaarlijkse wedstrijd is mogelijk voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Aanmelden kan vanaf heden tot 30 april 2019. De finale is op zaterdag 15 juni.

Geef een reactie