dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Historische Vereniging in Ontmoet!

Bergschenhoek – Op 17 mei zijn Ton Buurman en Herman Moes van de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ aanwezig in Ontmoet! om verhalen uit te wisselen hoe Bergschenhoek vroeger was. Op een groot scherm worden oude foto’s vertoond van het Polderhuis. Het Polderhuis is een Rijksmonument en kent een geschiedenis van meer dan 100 jaar, het werd in 1906 gebouwd voor de Polder Bleiswijk c.a. Deze middag vertellen de heren Buurman en Moes over de bouw van het Polderhuis, de polder eromheen, de bemaling, de droogmaking en kunnen door de bezoekers verhalen worden gedeeld. Iedereen kan binnen lopen tussen 14.00 – 16.00 uur om mee te kijken en mee te praten. Tijdens de bijeenkomsten van de ‘Lonkende Leestafel’ in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A, staat iedere keer een ander thema centraal. De Lonkende Leestafel is deze middag gevuld met boeken over de geschiedenis van Bergschenhoek. De middag is vrij toegankelijk, alleen de koffie of thee is voor uw eigen rekening.

Klaverjassen in Berghonk

Bergschenhoek – Elke donderdag wordt er geklaverjast in Sociëteit EchThuis in Berghonk, Burg. van Oostenweg. Iedereen die vroeger zijn of haar weg naar De Smitshoek kon vinden wordt hartelijk uitgenodigd nu naar de Chabotzaal van Sporthal Berghonk te komen. De kosten blijven voorlopig gelijk aan die men gewend was in De Smitshoek. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Informatie: Hans Dirkzwager, tel. 06 – 53613261.

Open Tafel in Ontmoet!

Bergschenhoek – Niet altijd zin om alleen te eten? Kom dan naar de gezellige Open Tafel in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Elke tweede en vierde donderdag van de maand van 12.15 tot 13.30 uur. Het menu voor 24 mei is Chinese tomatensoep, nasi met saté, atjar en kroepoek, frambozenvla. De kosten bedragen € 7,50. Inlichtingen en aanmelding (voor dinsdag 22 mei 10.00 uur): Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545.

Kom eens kegelen in Berghonk

Bergschenhoek – Welkom op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag in Berghonk. In de maanden juni, juli en augustus is er geen kegelen. Informatie: Hans Visser, tel. 06-40667476, email: info@hetkegelhonk.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Klaverjassen in Berghonk Bergschenhoek – Elke donderdag wordt er geklaverjast in Sociëteit EchThuis in Berghonk, …

Geef een reactie