zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Nieuws » BVCB en Berkel houden elkaar opnieuw in evenwicht

BVCB en Berkel houden elkaar opnieuw in evenwicht

BVCB en Berkel houden elkaar opnieuw in evenwicht

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Geholpen door de fraaie weersomstandigheden vulde sportpark Het Hoge Land zich zaterdagmiddag 5 mei met vele honderden toeschouwers. Onder hen ook burgemeester Pieter van de Stadt. Zij genoten meer van het heerlijke zonnetje en van wat enigszins weg had van een grote dorpsreünie, dan van wat er zich op de prima grasmat afspeelde. CVV Berkel versus BVCB werd nooit de derby waarop velen hadden gehoopt. Net als in de thuiswedstrijd gaf BVCB een voorsprong weg en eindigde het beladen duel in een 1-1 stand.

Door H.P. Goudappel

BVCB nam ivanaf de aftrap het initiatief. De bal ging in een redelijk tempo van man tot man, zonder dat er een Berkelaar aan te pas kwam. In die eerste paar minuten leken de gasten weinig last te hebben van de druk die er toch zeker lag. Wil de ploeg van Jan Everse kampioen worden, dan kan het zich geen misstap permitteren. Wat ondanks het vele balbezit in de beginfase niet lukte, was het vinden van één van de voorwaartsen. BVCB wist dan ook geen gevaar te stichten in de hechte defensie van Berkel.
Het eerste gevaarlijke moment voor één van de doelen kwa van de thuisclub. Nog net binnen het kwartier ging Erwin van der Stoep goed door en zette hij op de achterlijn eenvoudig Eytan Scheimann aan de kant. De Berkelse aanvoerder wist Bart van den Dool te bereiken die zijn inzet rakelings langs het Hoekse doel zag gaan. Voor de eerste doelgerichte actie van BVCB was het wachten tot halverwege de eerste helft. Mike van der Steen, gestart in de basis, probeerde met een listige afstandstrap keeper Ken Stigt te verrassen. De mooie boogbal ging over. Dezelfde Van der Steen stond twee minuten later aan de basis van de openingstreffer. Met een fraaie pass stuurde hij Scheimann richting de achterlijn. De Hoekse aanvoerder wist een goede voorzet tot in het Berkelse doelgebied te geven. Half vallend lukte het Rob Rutten dusdanig de bal te beroeren dat het speeltuig in de uiterste hoek achter de op het verkeerde been staande Stigt binnen viel.
Na de Hoekse treffer viel er weinig te genieten. Hier en daar werden wat stevige duels uitgevochten, met dito overtredingen, waar arbiter Korbee te lankmoedig mee omging. Meest aangeslagen na twee pittige overtredingen was Yousif de Kock die na de rust dan ook niet terugkeerde. Scheidsrechter Korbee hanteerde de fluit veelvuldig, wat het duel ook niet ten goede kwam.
Aan Berkelse zijde was opnieuw Van der Stoep verantwoordelijk voor de mogelijkheid op de gelijkmaker. Met ogenschijnlijk gemak soleerde de captain door de Hoekse afweer, om vervolgens met een lage schuiver af te ronden. Althans daar leek het op, maar dan had men buiten de schitterende redding van doelman Wesley van der Molen gerekend. De Hoekse keeper moest volledig gestrekt naar zijn rechterhoek om de Berkelaren niet langszij te laten komen.

Penalty

Met nog vijf minuten op de klok leek BVCB zonder kleerscheuren de eerste helft uit te kunnen spelen. De bal ging net als in de beginfase van man tot man en Berkel keek toe. BVCB kon echter het geduld niet opbrengen om dit lang genoeg vol te houden en kwam dan onnodig in de problemen. Balverlies op het middenveld stelde Berkel in de gelegenheid om met een lange pass Jos Buitenhuis te bereiken die in het zestienmetergebied bivakkeerde. De lange spits speelde het handig en met een stap naar achteren leek het alsof hij in de mangel werd genomen door twee Hoekse verdedigers. In de ogen van arbiter Korbee een overtreding en dus een penalty. De elfmetertrap werd in blessuretijd feilloos door Buitenhuis genomen en de gelijkmaker was een feit.
In het eerste kwartier na rust was BVCB de meest voetballende ploeg, maar het ontbrak de blauwwitten aan overtuigingskracht om Berkel het vuur nader aan de schenen te leggen. De thuisploeg hanteerde graag de lange bal naar voren in de hoop topscorer Buitenhuis in stelling te brengen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af tussen de twee strafschopgebieden, waardoor het publiek weinig spannende momenten kreeg voorgeschoteld. Halverwege de tweede helft was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar wist te zorgen. Een goed schot van Talib Azaroiali was een prooi voor Van der Molen. Voor BVCB deed zich pas een kwartier voor tijd een situatie voor waaruit enig gevaar kon komen. De ingevallen Denzel Medar kwam goed door over de linkerkant en had een lage voorzet in huis. De eveneens ingevallen Michael de Rooy ko de bal net niet raken met een beweging achter het standbeen. Tien minuten later was Medar de Berkelse defensie weer te slim af en werd hij pas net buiten de beruchte lijnen een halt toegeroepen. De toegekende vrije trap werd in één keer op het doel geschoten, waar Stigt op zijn hoede was en net voldoende de bal wist te toucheren om de bal tot corner te verwerken. De hoekschop die volgt leidde tot een onoverzichtelijke situatie in het Berkelse doelgebied waar de bal ternauwernood van de doellijn kon worden gehaald. Vlak voor het laatste fluitsignaal van Korbee moest Van der Molen nog één keer alle zeilen bijzetten om zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden. Met een prachtige safe maakte hij de kopbal van Van den Dool onschadelijk.
BVCB raakte met het gelijkspel de twee punten voorsprong op directe concurrent Hellevoetsluis kwijt, mede doordat Hellevoetsluis met 3-1 van CWO won. Het zal waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend blijven wie er uiteindelijk als kampioen eindigt in de tweede klasse D.
Voor Berkel waren de overige uitslagen redelijk gunstig als het gaat om het veroveren van de derde periode. Al met al valt er de komende drie weken in beide kampen nog van alles te beleven.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie