dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Lintje voor FNV vrijwilliger Van den Berg

Lintje voor FNV vrijwilliger Van den Berg

Lintje voor FNV vrijwilliger Van den Berg

Berkel en Rodenrijs – Eén van de op 26 april jongstleden met een Koninklijke Onderscheiding gedecoreerde inwoners van Lansingerland was de heer W. van den Berg. Helaas ontving de redactie onjuiste informatie over zijn werkgever en werkzaamheden voor de FNV. Dat hopen we deze week goed te maken.

De heer Van den Berg werkte als internationaal vrachtwagenchauffeur bij Gebr. In ’t Veen BV te Berkel en Rodenrijs. Zelfs na een bedrijfsongeval in 1970 met blijvende schade aan zijn been bleef de heer Van den Berg werken als chauffeur. Vanuit deze functie is de heer Van den Berg in 1973 als kaderlid van de vervoersbond FNV gekozen in het sectorbestuur en als vertegenwoordiger in de CAO onderhandelingsdelegatie.
In 1985 heeft hij zich aangemeld bij de Belastingservice van de FNV. Als belastinginvuller verzorgde hij ieder jaar de belastingaangifte voor de FNV leden binnen de 3B-hoek.
Inmiddels is de heer Van den Berg al 45 jaar als vrijwilliger betrokken bij de FNV.
Daarnaast zet de heer Van den Berg zich sinds beginjaren negentig een aantal maanden per jaar in voor de jubileummiddagen voor de FNV jubilarissen voor de regio Rotterdam en omstreken.
Uiteraard wist de heer Van den Berg niet dat hem die ochtend een Koninklijke Onderscheiding te wachten stond. “Er zou vandaag een feestje zijn bij de bond, zo luidde de smoes, en dat vond ik zeer vreemd, want als er iets wordt georganiseerd binnen de regio weet ik daar altijd van. Ik werd vanochtend opgehaald en begonnen de vermoedens te komen”, aldus de heer Van den Berg.

Check Also

Afvalscheiding moet en kan beter!

Lansingerland - De raadsleden van commissie Ruimte werden op woensdag 12 december jl. tijdens een Beeldvormingsavond geïnformeerd over de mogelijkheden om het scheiden van huisafval te verbeteren. Een afweging tussen landelijk gestelde doelen en wat dat eenmalig gaat kosten, zal over enkele maanden gemaakt moeten worden.

Geef een reactie