dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Speeltuin verrast met cheque van ACR

Speeltuin verrast met cheque van ACR

Speeltuin verrast met cheque van ACR

Berkel en Rodenrijs – Het hele bestuur van het Actie Comité Rehoboth (ACR) was vorige week present in speeltuin De Kievit en ze kwamen niet met lege handen. Voorzitter Wim Bak overhandigde een cheque ter waarde van € 2000,- aan de voorzitter van de speeltuin Maarten van den Bosch.

Trees Borkus-Henskens

“We werden gebeld met het verzoek vanavond aanwezig te zijn, omdat enkele leden van ACR informatie wilden over vrijwilligerswerk. Dat was een goede smoes,” aldus Van den Bosch. “We zijn ontzettend blij met de cheque en weten al waar we het geld aan kunnen gaan besteden. De Pinta, het piratenschip dat jarenlang dienst deed in de speeltuin, is helaas verwijderd, omdat het niet meer voldeed qua veiligheid en door het spelen helemaal versleten was. Maar we willen weer graag een nieuw schip en met dit geld maken we een mooi begin met sparen voor de nieuwe Pinta.”
Voor ACR is het voor de eerste keer dat ze naar buiten treden met sponsoring. Jaarlijks wordt een mooi bedrag bijeen gebracht met de verkoop van tweedehands goederen vanuit de kelder van Rehoboth en eens in het jaar met een grote rommelmarkt. Alle vrijwilligers van ACR – met een vaste kern van een dertigtal – stemden volmondig in met het voorstel dit jaar een bijdrage te leveren aan het speeltuinwerk. Een lokaal doel waar heel veel kinderen al jaren plezier aan beleven en nog zullen gaan beleven.
“En misschien brengt het ook andere organisaties op een goed idee,” voegde de voorzitter er spontaan aan toe.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie