zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Nieuws » Koningsdag drukker dan ooit
Een vroeg oranjeontbijt in het centrum van Bleiswijk.

Koningsdag drukker dan ooit

Koningsdag drukker dan ooit

Lansingerland – In alledrie de kernen van Lansingerland bleek Koningsdag drukker bezocht dan ooit. Met name de kinderrommelmarkten, maar ook de presentaties van oldtimers, de grote springkussens, het vroege ontbijt, het koffiedrinken met de senioren en de gezelligheid met een biertje midden in het dorp waren voltreffers en trokken heel veel publiek.

Trees Borkus-Henskens

De drie voorzitters van de Oranjecomités – Ruud Egas (Berkel en Rodenrijs), Leon Erwich (Bleiswijk) en Gerda v.d. Berg (Bergschenhoek) – zijn na afloop van de festiviteiten vol lof over het verloop ervan. Koningsdag begon donderdagavond al met een lampionnenoptocht, gevolgd door vuurwerk; al jaren traditie in Bergschenhoek en zeer druk bezocht. Vrijdagochtend begon voor velen al in de vroege uren om op tijd te zijn voor een goed plekje op de kinderrommelmarkt; daar bleef in de kernen geen plek onbezet. Ook de kopers waren al vroeg op de been om hun slag te slaan. Na de rommelmarkten volgde vertier voor alle leeftijden. De voorzitters spraken van een succesvolle dag en ook de politie was meer dan tevreden over het rustige en sfeervolle verloop. ’s Avonds restten slechts bergen plastic glazen en aandenken aan veel en gezellig; en gelukkig was de koning op de 27ste jarig, want op de 28ste regende het een groot deel van de dag!
Nog leuke ideeën voor volgend jaar of wil je meewerken aan een geslaagde Koningsdag; meld het snel even bij een van de comités. Je wordt met open armen ontvangen, verzekeren de voorzitters!

Check Also

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.