dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Koningsdag drukker dan ooit
Een vroeg oranjeontbijt in het centrum van Bleiswijk.

Koningsdag drukker dan ooit

Koningsdag drukker dan ooit

Lansingerland – In alledrie de kernen van Lansingerland bleek Koningsdag drukker bezocht dan ooit. Met name de kinderrommelmarkten, maar ook de presentaties van oldtimers, de grote springkussens, het vroege ontbijt, het koffiedrinken met de senioren en de gezelligheid met een biertje midden in het dorp waren voltreffers en trokken heel veel publiek.

Trees Borkus-Henskens

De drie voorzitters van de Oranjecomités – Ruud Egas (Berkel en Rodenrijs), Leon Erwich (Bleiswijk) en Gerda v.d. Berg (Bergschenhoek) – zijn na afloop van de festiviteiten vol lof over het verloop ervan. Koningsdag begon donderdagavond al met een lampionnenoptocht, gevolgd door vuurwerk; al jaren traditie in Bergschenhoek en zeer druk bezocht. Vrijdagochtend begon voor velen al in de vroege uren om op tijd te zijn voor een goed plekje op de kinderrommelmarkt; daar bleef in de kernen geen plek onbezet. Ook de kopers waren al vroeg op de been om hun slag te slaan. Na de rommelmarkten volgde vertier voor alle leeftijden. De voorzitters spraken van een succesvolle dag en ook de politie was meer dan tevreden over het rustige en sfeervolle verloop. ’s Avonds restten slechts bergen plastic glazen en aandenken aan veel en gezellig; en gelukkig was de koning op de 27ste jarig, want op de 28ste regende het een groot deel van de dag!
Nog leuke ideeën voor volgend jaar of wil je meewerken aan een geslaagde Koningsdag; meld het snel even bij een van de comités. Je wordt met open armen ontvangen, verzekeren de voorzitters!

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie