donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Berkel tegen BVCB een tweekamp met veel belangen

Berkel tegen BVCB een tweekamp met veel belangen

BVCB heeft zich al verzekerd van een toegift maar wil meer

Berkel tegen BVCB een tweekamp met veel belangen

Berkel en Rodenrijs – Wanneer komende zaterdag de afgelaste wedstrijd van eerder dit seizoen tussen Berkel en BVCB zal worden gespeeld, is het een wedstrijd met nog meer belangen dan toen de tweekamp op 18 maart niet doorging. BVCB heeft dan wel afgelopen zaterdag de tweede periode weten te behalen door 1-2 winst bij Piershil, maar de ploeg van Jan Everse aast zeker nog op de eerste plaats. Mede door de overwinning zaterdag op Piershil heeft BVCB nu als koploper twee punten voorsprong op Hellevoetsluis. Ook Berkel heeft belangen, omdat de ploeg eerste staat in de strijd voor de derde periodetitel.

Rien Kuyvenhoven

BVCB-trainer Jan Everse zat met bijeen geknepen billen zaterdag bij Piershil op de bank. Zijn ploeg moest in de eerste helft tegen een achterstand aankijken. In deze eerste helft liep BVCB, zoals Everse het noemde, achter de feiten aan omdat BVCB legio kansen kreeg maar het maken van doelpunten, zoals al zoveel maal dit seizoen, uitbleef. “De overwinning was dik verdiend gezien het spelbeeld”, was de conclusie van de oefenmeester uit Bergschenhoek. “Zo’n periodetitel is natuurlijk leuk, maar nu willen we natuurlijk kampioen worden. Vergeet echter niet, dat we met Berkel erbij nog vier lastige wedstrijden krijgen. Vier ploegen waar we zeker niet overheen zullen lopen. En we moeten zeker niet zo apathisch spelen als we zaterdag de eerste helft tegen Piershil deden. Zelf initiatief tonen en heel hard werken. Hoe het voetballen er in deze fase van de competitie uit ziet, zal me even een zorg wezen, alleen resultaat telt op dit ogenblik.”
Wat dat betreft kreeg BVCB het afgelopen zaterdag bij Piershil ook niet cadeau. De Bergschenhoekse formatie keek in de rust tegen een 1-0 achterstand aan. BVCB kreeg vier minuten na rust de gelijkmaker op het scorebord toen de ingevallen Michael de Rooij uit een hoekschop met een kopbal voor de gelijkmaker kon zorgen. Michael de Rooy was de tweede helft ingebracht voor Jeremey Stork en het zou meer agressiviteit in de ploeg brengen al moest BVCB achterin heel attent blijven op de counters van de thuisclub. Bruce Godvliet bleek in deze fase een rots in de branding bij de ploeg van Jan Everse die heel lang moest wachten op het doelpunt dat de drie punten in het laatje zou brengen. Nick Walbeek dwong een minuut voor de reguliere speeltijd met een fraaie vrije trap de thuisdoelman alsnog tot capitulatie, 1-2.
“Ik ben blij, dat we na de nederlaag van verleden week (uit bij CWO, red.) de draad weer hebben opgepakt”, was Everse content met het resultaat. “Ja, en dan zaterdag Berkel. Een ploeg die al heel lang ongeslagen is. Berkel draait gewoon goed. Al hebben we het thuis zelf weggegeven. Ik weet zeker, dat wij één van de beter voetballende ploegen zijn in deze afdeling. Maar er komt meer bij kijken natuurlijk. Goed voetballen alleen is niet goed genoeg. We willen nu zeker niet verliezen, want ook na Berkel krijgen we nog drie heel zware wedstrijden.”

Feest

Met nog vier wedstrijden te gaan mag gerust gezegd worden, dat de tweekamp tussen Berkel en BVCB de topper van Lansingerland kan gaan worden. Berkel zal het Berkelse sportpark Het Hoge Land omtoveren tot een heus feestterrein waar DJ Fabio de regie op muzikaal gebied in handen krijgt en na afloop zal zanger Perry Paul garant staan voor een gezellig samenzijn voor beide kampen. Zeker is dat Berkel met dertien achtereenvolgende wedstrijden niet verloren te hebben deze status wil verdedigen.
De Bergschenhoekse voetballers hebben de leiding genomen in de tweede klasse D met twee punten voorsprong op Hellevoetsluis. Zuidland staat hier op de derde plaats en Berkel staat vierde. Met Neptunus/Schiebroek strijden Berkel en Zuidland nu om de derde toegift na afloop van deze reguliere competitie. Dit allemaal met inclusief zaterdag voor alle partijen nog vier wedstrijden te gaan.

Stand Tweede klasse D

BVCB 22-47
Hellevoetsluis 22-45
Zuidland 22- 40
Berkel 22 – 37
Neptunus-Schiebroek 22- 33
Sparta AV 23- 32.

Stand periode 3

Berkel 5-13
BVCB 5-12
Neptunus/ Sch, 5-12
Zuidland 5-11

Check Also

Voetbal Valken’68 – Soccer Boys: 2-1

Valkenburg – Het was balen voor de Bleiswijkse formatie, de beter voetballende ploeg, om met …

Geef een reactie