dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Commentaar » Ook fietsers opgelet!

Ook fietsers opgelet!

Het is regelmatig in het nieuws. Fietsers of bestuurders van scooters die aangereden worden op een rotonde. Vaak verzuimt de automobilist de overstekende fietser voorrang te verlenen bij het afslaan.
Pas reed ik voor schooltijd met de auto door Berkel en zag weer eens met eigen ogen hoeveel vooral jeugdige fietsers zich naar school begeven. Ook het autoverkeer gaf veel drukte. Je gelooft bijna niet dat er niet elke dag een slachtoffer valt.
Toch komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat er aanrijdingen plaatsvinden tussen fietsers en auto’s. Soms kijkt een automobilist niet goed uit of heeft hij of zij haast. Wie zal het zeggen.
Maar als bestuurder van een auto merk je dat er soms ook zeer snelle fietsers zijn, zoals wielrenners of mensen op een elektrische fiets. Ze zijn soms bij je voordat je het weet, ook al kijk je nog zo goed uit. Op het moment dat je wilt optrekken, botst er bijna een wielrenner tegen je zijkant op. Soms zonder op of om te kijken scheurt de fietser of scooter de rotonde over.
Daarom dit keer een oproepje aan de snelle Jelle’s op de fiets of scooter. Matig je snelheid bij nadering van een rotonde en zoek oogcontact met andere weggebruikers. Het kan veel schrik en leed voorkomen.

Annette Docter

Check Also

Follow the money

Het wijzigen van bestemmingsplannen, waarbij sprake is van ingrijpende veranderingen in de directe woonomgeving door …

Geef een reactie