dinsdag 16 oktober 2018 | week 42
Home » Commentaar » Kampioenen

Kampioenen

Voor een groot aantal sporters is het seizoen inmiddels vergevorderd en de eerste kampioenen hebben zich aangediend. Landelijk vierde PSV het kampioenschap, maar ook lokaal wordt er feest gevierd. Soccer Boys mag het opnieuw komend voetbalseizoen in de 2e klasse gaan proberen. Een knappe prestatie om medio april al het kampioenschap binnen te slepen. Voor het eerste jeugdteam van TOGB Tafeltennis lonkt het nationaal kampioenschap nu de play-offs in de hoogste divisie zo voorspoedig verlopen.
En zo kan het rijtje worden aangevuld. Soms lukt het, soms valt het tegen. Voor teams en voor individuele sporters. Op allerlei niveaus.
Het gaat natuurlijk niet vanzelf. Er wordt getraind, jeugd moet worden begeleid, materiaal moet in orde zijn, kortom, achter een winnaar draait een motor van vrijwilligers, soms ondersteund door betaalde krachten, denk aan een trainer of verzorger. Maar zonder al die vrijwilligers, vaders, moeders, opa’s en oma’s, jeugdleden, senioren of gewoon mensen die het leuk vinden iets voor een ander te betekenen, zouden verenigingen, teams en individuele sporters niet veel bereiken. Een kampioenschap is daarom meer dan alleen de prestatie van een team of sporter.
Het is een gezamenlijk – hopelijk met veel plezier – bereikt doel. En lukt het een jaar niet, dan volgend jaar misschien. Het zal de saamhorigheid alleen maar verhogen!

Annette Docter

Check Also

Spookfietsen

Spookfietsen Wie op de Oudelandselaan of de Berkelseweg fietst, kan zomaar een spookfietser tegenkomen. Ik …

Geef een reactie