dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Elk kind toonde eigen talent in Mastermind

Elk kind toonde eigen talent in Mastermind

Theater Vlammen vlamt

Elk kind toonde eigen talent in Mastermind

Lansingerland – Al ver voor de voorstelling begon spoedden belangstellenden zich zowel zaterdagavond als zondagmiddag naar de aula van het Melanchthon Bergschenhoek waar Theater Vlammen het stuk Mastermind op de planken zette. Zaterdagavond moesten er zelfs stoelen worden bijgeschoven om iedereen een plekje te geven.

Trees Borkus-Henskens

Al sinds het begin van het jaar waren de leerlingen van de theatercursus – in de leeftijd tussen de 8 en 17 jaar – druk in de weer met de nieuwe productie. Tijdens de cursus werd de leerlingen veel ruimte geboden om zelf zoveel mogelijk in te brengen in het stuk. Een aantal leerlingen schreef zelfs hun eigen scènes. De rollen werden verzonnen en verdeeld en de kinderen konden improviseren of aangeven veel of weinig tekst te willen hebben.

Het brein

Het brein stond centraal in Mastermind. Veel speelde zich af in de geheugenkliniek; een plek waar je je geheugen kon laten updaten. De kliniek haalde zelfs de tv in het programma ‘Het brein draait door’ met daarin veel improvisaties van de leerlingen.
Nieuw was de deelname van leerlingen van basisschool De Vuurvogel die tijdens de voorstelling hun dierbare (vluchtelingen)ervaringen deelden. Elke leerling van Theater Vlammen mocht en kon z’n eigen talent tonen en dat maakte de voorstelling niet alleen tot een uniek, maar ook mooi geheel. Mooi waren ook de intermezzo’s met dans (Dansstudio Felice) en muziek, het grimewerk van Yvonne Martens, licht, geluid (zat een beetje tegen, maar dat bleek overmacht) en decor van Jeroen van den Berg en de leuke filmpjes die in de regio werden opgenomen en in het stuk werden verwerkt.

Ontroerd

Hélène Kennepohl is als docent en regisseur de stuwende kracht achter zowel het theater als de invulling ervan. Zij geeft de leerlingen de ruimte, maar ook hun eigen verantwoordelijkheid. “Er is keihard gewerkt, we zijn van alle kanten geholpen en de sociale interactie was enorm. Ik ben ontroerd door alle fijne reacties van spelers, publiek en nauw betrokkenen; het was geweldig en ik ben trots op iedereen die erbij betrokken was!”
Meer informatie over Theater Vlammen is te vinden op www.theatervlammen.nl.

Check Also

Bridgedrive Soroptimist Club

Zoetermeer/Lansingerland – De inschrijving voor de jaarlijkse bridgedrive van Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. is …

Geef een reactie