dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Willemijn wordt de Topper van Melanchthon Business School

Willemijn wordt de Topper van Melanchthon Business School

Willemijn wordt de Topper van Melanchthon Business School

Bleiswijk – Het is al meer dan twintig jaar een goede gewoonte dat er elk schooljaar een muzikale avond wordt georganiseerd waarbij leerlingen van Melanchthon Business School (voorheen De Kring) aan een zaal vol medeleerlingen, docenten, ouders en andere belangstellenden laten horen en zien wat ze op muzikaal gebied in hun mars hebben.

Trees Borkus-Henskens

Ditmaal streden 22 leerlingen om de titel Top of MBS; het merendeel vocaal, maar ook met een instrumentale bijdrage. Een jury, bestaande uit mentor Arend Kuijt, aardrijkskunde docent Aad Bak en docente Nederlands Suzan Lindhout, kreeg de moeilijke taak om de winnaar aan te wijzen. Dat werd ditmaal de 16-jarige Willemijn Blok. Leerlinge uit klas 4. Zij vertolkte op schitterende wijze de song Million Reasons van Lady Gaga.
Elke leerling kon zich inschrijven als deelnemer aan Top of MBS. Na de inschrijving volgde een auditie. Ook Willemijn meldde zich aan, evenals Benjamin, de winnaar van vorig jaar. Ze deed twee jaar geleden ook al eens mee en nu moedigde muziekdocent Bas Meijndert haar weer aan zich in te schrijven. Hij is niet alleen muziekdocent en creatief brein, maar tevens scout van de talenten en schrijver van de arrangementen. De zaterdag voor het muziekfeest werd er voor de laatste keer nog eens flink geoefend en kritisch gekeken naar de 22 deelnemers die na de auditie door konden.

Rijneveen

Sporthal Rijneveen was dinsdagavond 10 april speciaal voor het de Top of MBS omgebouwd tot een theater; inclusief podium, goede belichting en geluid en plek voor heel veel gasten. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden was de microfoon voor Tamara Rademaker die de presentatie voor haar rekening nam.
Het werd een spannende en goede muzikale avond met veel talent op het podium en een enthousiast publiek in de zaal. Ook Willemijn gaf toe best wel een beetje nerveus te zijn. Ze had haar stem echter goed onder controle. “Ik heb een tijdje zangles gehad en daar geleerd je stem goed te gebruiken. Ik houd van zingen en wil er graag mee verder gaan.” Gezien de vele reacties van het publiek, toen bleek dat de jury unaniem van mening was dat Willemijn als winnaar de trofee van 2018 in ontvangst mocht nemen, was ook de zaal het daar mee eens; ze was een terechte winnaar, al vond Willemijn zelf dat de nummer twee – Nikki Bijl – ook wel heel erg goed was en dat zij het als een nek-aan-nekrace zag wie uiteindelijk nummer 1 of 2 zou worden. De prijs voor aanstormend talent was voor violiste Sara Verhulst.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie