dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Ongenaakbaar Soccer Boys na één jaar weer tweedeklasser

Ongenaakbaar Soccer Boys na één jaar weer tweedeklasser

Aanvoerder Martijn Helmendach: “Geen toppers, wel degelijk voetbal”

Ongenaakbaar Soccer Boys na één jaar weer tweedeklasser

Bleiswijk – Het was niet meer de vraag of Soccer Boys kampioen zou worden, maar alleen wanneer. De leiding van de Bleiswijkse voetbalclub had de gok gewaagd om alles voor de wedstrijd tegen het bezoekende BSC’ 68 al in feeststemming te brengen. Puntenverlies van Van Nispen, de enige opponent van Soccer Boys, was ook ingecalculeerd. De winst voor de Bleiswijkse club zelf werd min of meer als vanzelfsprekend gezien. De matige tegenstand van de ploeg uit Benthuizen hielp ook nog een handje mee getuige de uiteindelijke 4-1 overwinning.

Rien Kuyvenhoven

Maar zelden of eigenlijk nooit komen voetballers van buiten Bleiswijk naar Soccer Boys om de gelederen te versterken. Ook dit seizoen zijn bij de ploeg alleen voetballers actief die altijd al aan de club verbonden zijn. En dat mag gezien de huidige ‘transfermarkt’ op amateurniveau best eens vermeld worden. Natuurlijk was er de degradatie naar de derde klasse van het vorig seizoen na twee jaar in de tweede klasse geacteerd te hebben. Weinig Bleiswijkers hebben daar echt wakker van gelegen. Want alles lijkt daar altijd weer op zijn pootjes terecht te komen met zaterdag het heisen van de kampioensvlag.
Dit allemaal in een wedstrijd die een vertolking was van het afgelopen seizoen. Wedstrijden die soms makkelijk over de streep konden worden getrokken en waar na eenentwintig wedstrijden slechts tweemaal de punten aan de tegenstander moesten worden gegeven. Negentien maal winst is een aansprekend resultaat voor de ploeg van Soccer Boys-trainer Robert Linthorst die achteraf kon stellen dat het deze competitie erg makkelijk ging. “Een paar potjes gaven we niet thuis zoals de wedstrijden tegen DWO en Be Fair. Toen dacht ik wel een paar keer zou het dan toch niet lukken om na één jaar weer terug te komen. Maar na deze wedstrijd zeg ik na een jaar weer terug, beter kan eigenlijk niet.”

Geringe tegenstand

De keerzijde deze wedstrijd was de geringe tegenstand die Soccer Boys kreeg van de Benthuizense formatie die geen minuut zijn sterke start van dit seizoen kon evenaren. Frappant was dan ook de wissels die hun trainer Kenneth Soechit zou toepassen door zijn twee centrale verdedigers naar de kant te halen na een vroege 2-0 voorsprong voor Soccer Boys. Binnen een minuut had Sander van de Ruijtenbeek al de bal achter doelman Verhoef liggen uit de naar voren getrapte bal van Ferry Bross.
Toen na ruim een kwartier spelen Ferry Bross op snelheid de verdediging van de gasten het nakijken gaf, liet Jelle van Maanen zich verleiden door deze in kansrijke positie een halt toe te roepen. Arbiter Arie Kuup uit Vlaardingen kon maar één straf hierover uitspreken door de verdediger naar de kant te sturen en Soccer Boys vanaf elf meter de tweede kans te geven op een doelpunt. Wilmar Zeelelnberg, dit seizoen omgeschoold van verdediger tot aanvaller, wist hieruit zijn drieëntwintigste doelpunt te scoren. Een wedstrijd die beslist leek door de geringe tegenstand die de bezoekers deze middag boden. Dat de Bleiswijkse voetballers een mindere fase hadden na de thee was ook kenmerkend voor dit seizoen. Het ging de ploeg allemaal te makkelijk af waardoor BSC voor de aansluiting kon zorgen door een goal van Jelle Verhoef, 2-1.
Nog één keer de tandjes op elkaar bracht toch weer de ommekeer in het wedstrijdbeeld. De met tien man spelende gastploeg zag hierna de ene na de andere aanval over zich heen komen. Wilmar Zeelenberg, wie anders, zou de 3-1 op het scorebord zetten. Neef Dion was verantwoordelijk voor het slotakkoord van deze middag waarna de ploeg nog enkele angstige minuten beleefde voordat het puntverlies van Van Nispen op het Bleiswijkse sportpark doordrong.

Degelijk

“Eén jaar er uit en nu weer terug.” Soccer Boys-aanvoerder Martijn Helmendach liep met van oor tot oor een lach tussen spelers en aanhang van de Bleiswijkse club.
“Nee, echte twijfels heb ik nooit gehad dit seizoen. Behalve de twee wedstrijden tegen DWO en Be Fair die we verloren. We hebben een elftal zonder echte toppers. Maar wel een ploeg die heel degelijk kan voetballen. Natuurlijk was dit ook geen beste wedstrijd, ook van onze kant niet. Maar ook zulke wedstrijden moet je zien te winnen. En er wordt altijd gezegd dat je kampioen wordt door ook van de kleintjes te winnen en dat hebben we dit seizoen ook gedaan.”
Een nieuwe seizoen dus voor de Bleiswijkers in de tweede klasse waar trainer Robert Linthorst met genoegen naar uitkijkt. Nieuwe spelers? “Je weet dat hier wat dat betreft nooit iets gebeurt. Ik weet wel dat deze groep door wil gaan. Al gaan twee spelers (Pascal de Ruyter en Dion Zeelenberg, red.) bij het begin van de competitie op wereldreis. Maar dat is allemaal van later zorg. Nu genieten we alleen maar. Want waar zie je dat een ploeg met nog vijf wedstrijden te gaan met zo’n grote voorsprong kampioen wordt?!”

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie