dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Kieviten lopen marathon van Rome

Kieviten lopen marathon van Rome

Kieviten lopen marathon van Rome

Lansingerland – Waarom zou je niet eens een andere marathon lopen als je “Rotterdam” al enkele keren gelopen hebt? Een enthousiaste groep van Atletiekvereniging de Kieviten trok de stoute schoenen aan en volbracht met succes op zondag 8 april de ‘Maratona di Roma’.

De marathon van Rome staat bekend als een fraaie maar pittige marathon. Ook dit jaar was dat het geval. Tienduizend lopers stonden om half negen aan de start onder een onbewolkte hemel en stralende zon. Hierdoor kroop de temperatuur snel naar zomerse waarden van 23 graden Celsius. In combinatie met de vele hoogteverschillen (Rome is gebouwd op heuvels) en de ‘monumentale’ kasseien-bestrating zorgde dit voor een extra zware uitdaging. Gelukkig zorgde het fraaie parcours voor extra inspiratie en motivatie.

Rustig tempo

De Kieviten hadden al voorzien dat te snel starten niet handig zou zijn. Met een wat langzamere tempo dan gebruikelijk gingen zij daarom de 42 km te lijf. Na ongeveer een half uur viel de groep langzaam uit elkaar; niet onverwacht want ervaring leert dat je het beste op je eigen tempo kunt lopen. Onderweg was er een perfecte ondersteuning met drankposten, krachtvoer en verkoelende sponzen bij elke 5km. Net als in Rotterdam waren ook hier vele muziek-bandjes, disk-jockeys en andere motiverende musici langs de route te horen. Een van de hoogtepunten onderweg was toch wel passeren van het Vaticaan. Terwijl de atleten langs liepen verzorgde de Paus een mis in de open lucht en ongetwijfeld – hoewel we dit niet zeker weten…- kregen alle lopers de zegen. In ieder geval gaf de aanblik van het St Pietersplein en het horen van de stem van de Paus de lopers een extra boost voor de rest van het parcours.
“Deze marathon is echt een aanrader, mede door de bijzonder goede organisatie”, vertelt een van de Kieviten. “Troost voor de Rotterdammers: het publiek, de aanmoedigingen en de ondersteuning in de laatste kilometers bij onze ‘eigen marathon’ blijken ongeëvenaard; dit misten we toch wel een beetje. Misschien volgend jaar toch maar weer?”
De lopers en hun marathon-tijden: Marianne Cavazza-Douma (4:34:31), Fabrizio Cavazza (4:34:31), Patrick de Rooij (4:41:50), Jolanda Langendoen (4:48:29), Joanne Hofman (4:54:49), Paul Hofman (4:55:01), Anita van Velde (4:58:30), Paul van Koppen (4:59:48) en Dave van Koppen (gast-Kievit, 5:23:22).

Check Also

Marathon trainingslopen

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie