dinsdag 18 december 2018 | week 51
Home » Sport » Brons voor Jade van der Maas

Brons voor Jade van der Maas

Brons voor Jade van der Maas

Lansingerland – Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschap zwemmen heeft Jade van der Maas een bronzen medaille behaald op de 800 meter vrije slag. Dit kampioenschap werd op vrijdag 6 april gehouden tijdens de pauze van de Swim Cup in het Hofbad in Den Haag.

Jade had in februari haar 800 meter limiet gehaald tijdens een wedstrijd op de korte baan. Dit was de eerste keer dat zij zich waagde aan deze lange afstand. Ze was daarom nerveus voor deze wedstrijd. Zwemmen in een 50-meter bad is zwaarder dan in een 25-meter bad en Jade traint altijd in de laatste. Het bleef letterlijk spannend tot de laatste meters. De nummers 3, 4 en 5 waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar de gehele wedstrijd geen enkele ruimte. Gelukkig zat er voor Jade nog een eindsprint in. 20 meter voor het einde kwam haar versnelling en met een tijd van 10:44,38 finishte Jade slechts 00:00,49 voor de nummer 4. Deze eindtijd was ook nog eens goed voor een pr van 2 sec. ten opzichte van haar eerdere korte baan tijd. Moe maar voldaan en trots kon Jade haar eerste Nederlandse medaille op een lange afstand in ontvangst nemen.

Check Also

Sportkleding TOGB vindt weg naar Letland

Berkel en Rodenrijs - Enige tijd geleden kwam door een sponsorwisseling de sportkleding van TOGB beschikbaar. Sportshirts, broeken, kousen en trainingspakken die nog geschikt zijn voor een tweede leven. Dozen vol met deze kleding kon gestuurd worden naar de Letse plaats Ludza aan de grens met Rusland.

Geef een reactie