dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » Nieuws » BVCB ruikt het bloed van koploper Hellevoetsluis

BVCB ruikt het bloed van koploper Hellevoetsluis

Roy Eekman: “Niet tegen deze wedstrijd opgezien”

BVCB ruikt het bloed van koploper Hellevoetsluis

Bergschenhoek – Door de uitstekende 4-1 overwinning die BVCB behaalde in de thuiswedstrijd tegen koploper Hellevoetsluis is deze opponent als aangeslagen wild naar huis gegaan. Verleden week gaf Berkel een nekslag getuige de 3-1 overwinning. De Bergschenhoekse formatie schoot in de rechtstreekse confrontatie niet met hagel. Zij leek meer een scherpschutter waardoor met nog zeven wedstrijden te spelen (Hellevoetsluis zes), de ploegen met een gelijk aantal verliespunten zijn komen te staan.

Rien Kuyvenhoven

De ontlading was groot na afloop van de tweekamp op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek toen BVCB in de tweede helft de genadeklap had uitgedeeld aan het bezoekende Hellevoetsluis. Staande op de banken werd de ene hit na de andere ingezet en vloeide het schuimend vocht rijkelijk. Dit terwijl de deur bij de gasten lange tijd gesloten bleef. Want Hellevoetsluis zal zich het tweede bezoek in acht dagen aan Lansingerland nog lang heugen. De vraag blijft hoe de reactie is na deze twee nederlagen. En BVCB? De ploeg die de reeks van twaalf overwinningen en vijf gelijkspelen wist neer te zetten zit nu in een flow. Verdedigend wordt er weinig of niets weg gegeven. Behalve als een tegenstander uit een spelhervatting weet te scoren. De thuisclub keek hierdoor na vijf minuten al tegen een achterstand aan. Nick Mahieu beging een onnodige overtreding en een dekkingsfout hielp de bezoekers aan een voorsprong door middel van Frank van Gelderen die de simpel ingespeelde vrije trap van Onur Furuncu wist te verlengen, 0-1. Het vervolg leek met het zonnetje een mooie voetbalmiddag te worden. In het eerste kwartier maakte de ploeg van trainer Jan Everse de gelijkmaker. Roy Eekman scoorde met een fraai steekballetje. Maar even fraai was het doelpunt vijf minuten later van Yousif de Kock op aangeven van Nick Walbeek. De reactie op de achterstand mocht gerust doeltreffend worden genoemd. Een reactie van de gasten op deze openingsfase kon niet uitblijven. Meer druk en een bal op de paal. Een goede ingreep van BVCB-doelman Wesley van der Molen en Nick Mahieu ondersteunde door een bal uit de doelmond trappen. Een actie van Yousif de Kock zou het laatste restje hoop bij Hellevoetsluis laten verdwijnen en uit de wanorde die hieruit ontstond zou invaller Evan Blom de bal over de doellijn plaatsen. De druk was helemaal van de ketel toen Mike van der Steen uiteindelijk nummer vier op het scorebord bracht. Nu was Blom de aangever. Vrolijke gezichten dus bij de thuisclub waar Roy Eekman met zijn openingsdoelpunt, na lang buitenspel te hebben gestaan wegens een blessure zijn geluk niet op kon.

Check Also

Brandweerkorps Bleiswijk mag groeien

Bleiswijk - Na een zeer succesvolle en druk bezochte Open Dag - naar schatting kwamen rond de 2200 bezoekers die zaterdag 7 juli een kijkje nemen bij de kazerne aan de Jan van der Heydenstraat - hoopt het vrijwillige brandweerkorps van Bleiswijk een aantal mannen en vrouwen zo enthousiast gemaakt te hebben dat zij overwegen ook zelf toe te treden tot dit korps dat enkele nieuwe leden zou kunnen verwelkomen.