maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Algemeen » Kunstbreak 10 jaar!

Kunstbreak 10 jaar!

Kunstbreak 10 jaar!

Lansingerland – Op 7 april was het 10-jarig jubileum van Kunstbreak aan de Wilhelminastraat. Marijke Wessel is de enthousiaste eigenaar: “dit jubileum hebben we met iedereen gevierd. Op een creatieve manier!”

Wendy Kerver

Marijke: “In mijn eerste atelier gaf ik vooral les aan kinderen. Wat ontzettend leuk is om te doen maar ik miste soms wel het contact met andere creatieve volwassenen. Ik weet nog goed dat ik samen met mijn man, vlak voor onze vakantie, langs het lege pand aan de Wilhelminastraat fietste en zei: “Goh dat ze daar nou niks leuks mee doen.” Dat is eigenlijk de gehele vakantie in mijn hoofd gebleven. Dus toen ik terugkwam ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden. Dat was het begin van Kunstbreak.”
Marijke doet het niet alleen, inmiddels zijn er acht docenten en afhankelijk van de cursussen zijn er 70 volwassen deelnemers en ongeveer 60 kinderen. Verdeeld over verschillende momenten in de week. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd.’

Nieuwe technieken

Marijke Lachniet is een van de deelneemsters van Kunstbreak op maandagmiddag. “Ik volg al zeven jaar verschillende teken- en schildercursussen. Ik leer iedere keer nieuwe technieken en met de groep is het ook erg gezellig. Wat ik heel fijn vind is dat Marijke gedoseerd de nieuwe technieken uitlegt. Ik word steeds uitgedaagd om over mijn eigen creatieve grens te gaan.”
Dit ervaart Melanie Chun ook. “Ik kom nu iedere donderdagmorgen bij docent Avi Lev, dan kan ik vrij werken. Ik ben nu vooral aan het leren om nog beter te ‘kijken’. Dus zijn de verhoudingen van de tekening in evenwicht. Het is fijn dat er verschillende momenten zijn in de week dat je aanwezig kan zijn. Zo kan je ook ‘voelen’ wat er bij je past. De groepen en de docenten zijn heel divers dus er is altijd wel een plekje dat bij je past.”

Tijd voor een feestje

Zaterdag 7 april was het feest. Cursisten groot en klein, docenten, vrijwilligers en liefhebbers; velen waren van de partij. De cursisten waren vooraf uitgedaagd om iets te maken voor het feest. Met kerst heeft iedereen van Marijke een inspiratiebron gekregen met de vraag om daar iets creatiefs mee te doen. Marijke: “het is zo ontzettend leuk om te zien hoe iedereen hier mee om is gegaan.”
Het was een echt feest zoals één van de kinderen zei: ”met allemaal lekkere dingen en leuke dingen om te doen!” Er waren veel hapjes in allerlei soorten en maten, cursisten gingen de keuken in en ‘heel Kunstbreak Bakt’ werd realiteit. Er waren cursisten die samen muziek speelden. Dit vormde de aanzet tot een heus waterballet met aquarelverf. De kinderen konden knutselen bij de kraam van SCRAP en onder de leiding van Polly van Haaster (één van de cursisten van Kunstbreak) deden er wel 75 mensen mee met een workshop Acrylic Pouring. Er was ook een officieel momentje, de cursisten en docenten van Kunstbreak zetten geheel onverwacht Marijke Wessel in het zonnetje en wethouder Ankie van Tatenhove sprak haar waardering voor het gehele team van Kunstbreak uit.

Voor meer informatie over Kunstbreak en een overzicht van de verschillende cursussen en mogelijkheden kijk dan op www.kunstbreak.nl

Check Also

Helicon begint voorjaar met Springtime

Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon begon 109 jaar geleden als fanfare onder de naam Godsdienst en Kunstzin en is indertijd opgericht door parochianen van de O.L.V. Geboortekerk. Er was altijd een sterke band met de kerk en er werd gespeeld bij allerlei gelegenheden. In de loop der jaren kwamen er afdelingen bij als tamboers en majorettes, later twirls. Uiteindelijk werd het fanfarekorps een harmonie. In 1967 werd de naam Godsdienst en Kunstzin verruild voor Helicon.

Geef een reactie