woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Bergschenhoek – Het scheelt toch wel ‘een slok op een borrel’ als tijdens een evenement zoals ‘Kom in de Kas’ de zon schijnt en de temperatuur zeer aangenaam is voor begin april. Het was te merken, want zaterdag 7 april kwamen er heel veel bezoekers naar de 12 deelnemende bedrijven in het glastuinbouwgebied langs de Anthony Lionweg en Hoeksekade.

John Hofman

De deelnemende tuinders hadden weer hun uiterste best gedaan om er een leuke en vooral leerzame dag van te maken. Zo keken kinderen hun ogen uit in de kassen, waar ze heel veel bloemen en planten zagen die ze normaal gesproken alleen thuis in een vaas of voor het raam in de huiskamer kunnen zien staan. Voor hen was er ook vertier want springkussens doen het altijd goed en je laten schminken is wel zo leuk. De volwassenen hadden vooral belangstelling voor het hele productieproces en de tuinders/kwekers mochten menige vraag beantwoorden. De vaak al in bloei staande gewassen werden volop gefotografeerd, soms van heel dichtbij om er een macro-opname van te maken. Zo’n kans krijg je niet iedere dag. Gekocht werd er ook volop: bloemen en planten, paprika’s en tomaten, ze ‘verdwenen’ van lieverlee in de gratis verstrekte papieren tassen (milieubewust!). Zo had een dame een flink aantal doosjes met in elk een orchidee onder de snelbinders: “Toch leuk om er een paar cadeau te doen? Ik heb nog een paar verjaardagen komende week”, zei ze enthousiast. Bij Boerderij Het Lansingerland aan de Hoeksekade was het ook komen en gaan, want al vallen koeien niet echt onder ‘bloemen en planten’, het blijft een prachtig gezicht al die dieren en de door hen voortgebrachte producten zijn toch het lekkerst als je ze dagvers mee naar huis kunt nemen. Het maakte de tocht langs alle bedrijven er alleen maar gevarieerder op. Terugkijkend kan gezegd worden: een pluim voor alle deelnemers en laat Kom in de Kas vooral een traditie blijven.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie