zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Nieuws » Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Kom in de Kas gezegend met prachtig weer en veel bezoekers

Bergschenhoek – Het scheelt toch wel ‘een slok op een borrel’ als tijdens een evenement zoals ‘Kom in de Kas’ de zon schijnt en de temperatuur zeer aangenaam is voor begin april. Het was te merken, want zaterdag 7 april kwamen er heel veel bezoekers naar de 12 deelnemende bedrijven in het glastuinbouwgebied langs de Anthony Lionweg en Hoeksekade.

John Hofman

De deelnemende tuinders hadden weer hun uiterste best gedaan om er een leuke en vooral leerzame dag van te maken. Zo keken kinderen hun ogen uit in de kassen, waar ze heel veel bloemen en planten zagen die ze normaal gesproken alleen thuis in een vaas of voor het raam in de huiskamer kunnen zien staan. Voor hen was er ook vertier want springkussens doen het altijd goed en je laten schminken is wel zo leuk. De volwassenen hadden vooral belangstelling voor het hele productieproces en de tuinders/kwekers mochten menige vraag beantwoorden. De vaak al in bloei staande gewassen werden volop gefotografeerd, soms van heel dichtbij om er een macro-opname van te maken. Zo’n kans krijg je niet iedere dag. Gekocht werd er ook volop: bloemen en planten, paprika’s en tomaten, ze ‘verdwenen’ van lieverlee in de gratis verstrekte papieren tassen (milieubewust!). Zo had een dame een flink aantal doosjes met in elk een orchidee onder de snelbinders: “Toch leuk om er een paar cadeau te doen? Ik heb nog een paar verjaardagen komende week”, zei ze enthousiast. Bij Boerderij Het Lansingerland aan de Hoeksekade was het ook komen en gaan, want al vallen koeien niet echt onder ‘bloemen en planten’, het blijft een prachtig gezicht al die dieren en de door hen voortgebrachte producten zijn toch het lekkerst als je ze dagvers mee naar huis kunt nemen. Het maakte de tocht langs alle bedrijven er alleen maar gevarieerder op. Terugkijkend kan gezegd worden: een pluim voor alle deelnemers en laat Kom in de Kas vooral een traditie blijven.

Check Also

Burgeriniatief het labyrint bijna voltooid

Berkel en Rodenrijs - In 2017 werd een burgerinitiatief van Koos Zijlstra beloond door de gemeenteraad met een startsubsidie. Dit was de eerste stap naar de realisatie van zijn idee; de aanleg van een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark. Op zaterdag 26 mei zal het labyrint geopend worden. Maar hoe kwam het tot stand?