zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker-Nootdorp – Het bleef woensdag 4 april gelukkig droog, al stond er een fikse koude wind. Het aantal kinderen van verschillende Kinderdagverblijven uit zowel Pijnacker-Nootdorp als Lansingerland was er echter op gekleed om een stuk van de idylle in het recreatiegebied de Groenzoom in te zaaien.

John Hofman

Gezeten in de bekende bakfietsen werden de kinderen door hun leidsters naar de plek gebracht. De laarsjes die ze aan hadden waren hard nodig vanwege de drassige grond. Ze werden met het inzaaien geholpen door wethouder Simon Fortuyn (Lansingerland) en Jaap van Staalduine (Pijnacker-Nootdorp), want het gebied wordt door beide gemeenten beheerd. De gehele idylle in de Groenzoom is bijna 3000m² groot. Het gaat om een meerjarige plantengroei die ook over vijf jaar nog kleurrijk is en nectar en stuifmeel levert voor de bijen en vlinders. Beide wethouders vonden het geweldig dat de kinderen naar de Groenzoom kwamen om in te zaaien. Uiteraard was er limonade na afloop. Ook vertegenwoordigers van de Vlinderstichting waren aanwezig. Nog dit jaar zullen er al bloemen verschijnen en als de kinderen deze zomer met papa en/of mama door de Groenzoom fietsen, dan zullen ze zeker langs de idylle rijden om het resultaat te zien.

Check Also

Gratis Glasbakdoos maakt ‘glasbakken’ nog makkelijker

Lansingerland - Om het de consument nog makkelijker te maken glas naar de glasbak te brengen, delen diverse supermarkten op zaterdag 29 september een exclusieve Glasbakdoos uit aan hun klanten.