maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Algemeen » Duurzame bouw in Parkzoom

Duurzame bouw in Parkzoom

Bergschenhoek – Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Timpaan Hoofddorp BV en HDH Projectontwikkeling een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee ontwikkelaars kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding.
Het gebouw is niet alleen energetisch duurzaam. Er wordt ook veel aandacht besteed aan klimaatadaptie door regenwater voor een langere periode vast te houden op eigen grondgebied, voordat het op het open water wordt geloosd. Ook voor duurzaam materiaal gebruiken is aandacht. Het geheel gasloze appartementengebouw bestaat uit 36 vrije sector huurwoningen waarvan twaalf in het middeldure segment.
Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2019.

Check Also

Column boswachter Maurice Kruk

Stadsboswachter Maurice Kruk werkt aan de Noordrand van Rotterdam, op het Rotterdams platteland en bij Melkschuur Zuidpolder. Samen met de vrijwilligers van Natuurmonumenten onderhoudt hij hier de oer-Hollandse poldernatuur. Of laat hij natuurliefhebbers tijdens een wandeling vanaf Rotterdam CS zien dat natuur overal is, ook in de stad!

Geef een reactie