woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Duurzame bouw in Parkzoom

Duurzame bouw in Parkzoom

Bergschenhoek – Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Timpaan Hoofddorp BV en HDH Projectontwikkeling een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee ontwikkelaars kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding.
Het gebouw is niet alleen energetisch duurzaam. Er wordt ook veel aandacht besteed aan klimaatadaptie door regenwater voor een langere periode vast te houden op eigen grondgebied, voordat het op het open water wordt geloosd. Ook voor duurzaam materiaal gebruiken is aandacht. Het geheel gasloze appartementengebouw bestaat uit 36 vrije sector huurwoningen waarvan twaalf in het middeldure segment.
Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2019.

Check Also

Twintigste Kerst-In in sfeervol aangeklede hal Royal Lemkes

Lansingerland - Dit jaar wordt op zaterdagavond 22 december voor de 20ste keer het Kerst-In concert gehouden. De locatie is nu al vele jaren in het gebouw van Royal Lemkes op het (voormalig) veilingterrein aan de Hollandweg 8 te Bleiswijk waar een bedrijfshal door veel helpende handen in korte tijd wordt omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal.

Geef een reactie