zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Advertorial » Restaurant Meerenbos gaat weer langer open

Restaurant Meerenbos gaat weer langer open

Restaurant Meerenbos gaat weer langer open

Bleiswijk – Met ingang van 15 april is restaurant Meerenbos weer langer open. Van woensdag tot en met zondag kan er genoten worden in het restaurant, maar ook op het terras; zowel bij het restaurant als op een vlonder boven het water bij de jachthaven.

Trees Borkus-Henskens

Een uniek stukje Bleiswijk aan De Rotte. Midden in het recreatiegebied waar gevaren, gewandeld, gefietst en geskated kan worden. Restaurant Meerenbos kan echter ook eenvoudig met de auto worden bereikt en beschikt over een eigen parkeerplaats. Ook het pontje over De Rotte vaart weer; voor wandelaars en fietsers om ook de andere kant van het gebied eens te gaan verkennen.

Nieuw

In de achterliggende periode is het terras aangepakt. Er zijn zowel nieuwe parasols als picknickbanken geplaatst en bovendien bestaat de mogelijkheid om zelf als gast te barbecuen. Meerenbos zorgt voor de ingrediënten en de gasten kunnen zelf aan de slag. Op verzoek kan de kok een handje helpen. Bovendien staat de barbecue elke vrijdag aan, zodat iedereen daar iets van kan bestellen. Het restaurant is geopend van 10.00 tot 21.00 uur voor koffie/thee (met zelfgemaakt gebak), een lunch of diner. Voor de vroege vogels wacht elke zaterdag- en zondagochtend een compleet ontbijt vanaf 09.30 uur.

Familiebedrijf

Restaurant Meerenbos is al 35 jaar in de vertrouwde handen van Peter en Conny en inmiddels is ook dochter Ilona in het familiebedrijf komen werken. “Een unieke locatie en erg gezellig; met een goede lunch- en dinerkaart. Bovendien proberen we aan te sluiten bij de seizoenen. Dus tot de langste dag staan er asperges op het menu en daarna is het wachten tot de mosselen er weer aan komen. Maar tegen die tijd is ook de barbecue al flink op stoom.” Het restaurant leent zich bij uitstek voor feesten en partijen. Met plek voor rond de tachtig gasten in het restaurant, maar ook nog eens zestig in de aangrenzende serre, waarvan het dak bij mooi weer deels geopend kan worden. Voegen we daar de terrassen bij dan bieden die samen plek aan honderddertig gasten.
Vanaf 3 juni is Meerenbos van dinsdag tot en met zondag geopend; tot 2 september. “Daarna zijn we alle weekenden open.”

Check Also

Rabobank al helemaal thuis in het gemeentehuis

Lansingerland - Steeds meer mensen kiezen voor thuisbankieren en dat was er mede de reden van dat er voor de Rabobank een andere locatie werd gezocht. Met minder bezoek aan het kantoor en vermindering van medewerkers werd het kantoor aan het Wolfend veel te groot.

Geef een reactie