woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Helpende handen nodig rondom de Melkschuur

Helpende handen nodig rondom de Melkschuur

Helpende handen nodig rondom de Melkschuur

Berkel en Rodenrijs – De lente komt er weer aan en dat betekent dat de natuur tot bloei komt. Rondom De Melkschuur Zuidpolder is dat goed te zien. Voor schoolkinderen is een interessant educatieprogramma ontwikkeld waar het afgelopen jaar 150 kinderen aan deelnamen.

Door de natte bodem floreren binnenkort weer mooie en bijzondere bloemen. Niet alleen bloemen, maar ook dieren zijn van de partij. In het kraakheldere slootje schieten schaatsenrijders en bootsmannetjes voorbij. Nog even en dan fladderen verschillende vlinders weer vrolijk door het polderlandschap.
Boswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten: “Tegen deze leeromgeving kan geen klaslokaal op”.
Scholen genieten volop van dit decor. Afgelopen jaar zijn meer dan 150 schoolkinderen naar Rodenrijs gekomen om meer te leren over de natuur. “Niet alleen leren is belangrijk, maar ook ervaren. Met je neus in de bloemen, met je handen in de sloot en alle diertjes en plantjes onder de loep. Dit is allemaal mogelijk dankzij de vrijwilligers van Natuurmonumenten. Zij hebben zich ingezet om een educatieprogramma te realiseren”, aldus Boswachter Kruk.
De boswachter kan tijdens deze activiteiten helpende handen goed gebruiken. Ook dit jaar staan er alweer scholen te trappelen om de natuur in te gaan. Mensen met interesse kunnen reageren via de vacature voor vrijwilligers die op de website van Natuurmonumenten staat: www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligers/vacature/vrijwilliger-jeugdactiviteiten-melkschuur-zuidpolder.

Check Also

Sinterklaasfeest op De Peuterhoek

Sinterklaasfeest op De Peuterhoek Bleiswijk – In de week voor 5 december was het elke …

Geef een reactie