maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Sport » D-jeugd van TOGB gaat de strijd aan om Hanse Cup

D-jeugd van TOGB gaat de strijd aan om Hanse Cup

D-jeugd van TOGB gaat de strijd aan om Hanse Cup

Berkel en Rodenrijs – In alle vroegte verzamelden de D-jeugdleden van handballend TOGB zich vrijdagochtend op de parkeerplaats van sportpark Het Hoge Land. Met drie busjes en acht begeleiders vertrokken de meiden richting het Duitse Hamburg om deel te nemen aan een internationaal toernooi waarin gestreden werd om de Hanse Cup.

Trees Borkus-Henskens

Trainer/coach Anika Ficken was de initiatiefnemer van deze buitenlandse trip. Voor de dames van de handbal staat jaarlijks een internationaal toernooi in de agenda, maar voor de jeugd bleek het iets heel bijzonders; voor de D-jeugd was het de eerste keer dat ze samen de grens over gingen. Ook de C-jeugd speelde een toernooi, maar bleef net als de dames in eigen land. Zij reisden naar en speelden in Arnhem.
“De D-jeugd bestaat uit drie teams. Uit elk team ging een aantal speelsters mee, waarna twee teams werden gevormd. Het is een hele leuke club en daarom durfden we het aan in te schrijven voor Hamburg. Zo’n trip is goed voor de teams en bovendien gezellig,” is Anika van mening. Ze ging op zoek naar sponsoren. Het lukte haar drie busjes en een auto gesponsord te krijgen, inclusief chauffeurs. De meisjes betaalden ook zelf een bijdrage als inschrijfgeld. Een ‘hotel’ werd eveneens geregeld; de overnachting vond plaats in een school vlakbij.

Apetrots

TOGB bleek apetrots op zowel de organisator als de teams die gingen spelen om de Hanse Cup. Het hand- en voetbaltoernooi werd georganiseerd door Eurosporting. De Berkelse gasten speelden in totaal een zestal wedstrijden tegen teams uit verschillende landen, waaronder de lekker fel spelende teams van Frankrijk en Duitsland. De uitslagen voor een eerste deelname waren niet verkeerd: drie wedstrijden gewonnen en drie verloren.
Zondagavond werd de terugreis weer aanvaard. Zonder de Hanse Cup, maar met heel veel ervaringen en de herinnering aan een onvergetelijk paasweekend.

Check Also

Loop voor Running Blind bij de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Hardlopen als je slechtziend of zelfs blind bent, is een behoorlijke uitdaging. Om het toch mogelijk te maken is Running Blind opgericht, een stichting die dit jaar het goede doel is van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei.

Geef een reactie