donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Commentaar » Tijdsurfen

Tijdsurfen

Pas sinds kort ken ik de betekenis van het begrip tijdsurfen. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van multitasken. Waar iemand bij multitasken bezig is zoveel mogelijk dingen tegelijk te doen, ga je bij tijdsurfen dus de rust pakken van het doen van één ding tegelijk. Kijk dat spreekt mij aan. Stil staan bij wat je doet zonder dat je probeert tegelijkertijd iets te doen waarvan je denkt dat het samen kan. Om maar eens wat te noemen: als ik sta te koken en de uien aan het snijden ben, lees ik ondertussen even verder in het recept. Dat is dus twee dingen tegelijk doen waarbij mijn vingers de dupe zijn. Gelukkig ben ik met een EHBO cursus bezig, dus ik heb inmiddels de juiste pleisters voorhanden. Nooit geweten dat er speciale vingerpleisters zijn met een lange en een korte kant, maar dit ter zijde. Als je zo om kan gaan met je tijd dat je alle tijd hebt voor alles, dan ben je aan het tijdsurfen. Dan heb je een focus voor wat je doet. Dat lijkt simpel, maar toch moet je wel heel bewust hiermee bezig zijn en tegen jezelf blijven zeggen: één ding tegelijk. Je moet het eens tegen fietsers of automobilisten zeggen die nog massaal tijdens het rijden met een mobiel in de weer zijn. Een snee in je vinger is nog tot daar aan toe, maar de gevolgen van multitasken in het verkeer zijn natuurlijk vele malen erger. Mindfulness, tijdsurfen, het is eigenlijk hetzelfde. Sta stil bij wat je doet, een ding tegelijk, leef in het nu en zie daar, dan kan je er ook nog van genieten. Alle weggebruikers met een mobiel in de vliegtuigstand de weg op, in welk tijdperk zal dit de gewoonste zaak van de wereld zijn? Ik hoop nu.

Annelies Moerel

Check Also

Niks

Afgelopen week hebben wij, net als veel andere mensen, Sint Nicolaas gevierd. Grappig om diverse …

Geef een reactie