dinsdag 19 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Ruim vierhonderd paasmandjes gevuld bij Het Ezelsbruggetje

Ruim vierhonderd paasmandjes gevuld bij Het Ezelsbruggetje

Ruim vierhonderd paasmandjes gevuld bij Het Ezelsbruggetje

Bleiswijk – Rond de 440 kinderen, al of niet begeleid door vaders, moeders en/of grootouders, kwamen op Goede Vrijdag richting Het Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk om daar traditiegetrouw met elkaar deel te nemen aan het zoeken naar paaseieren. Een leuke traditie die elk jaar druk wordt bezocht.

Trees Borkus-Henskens

Om half vier stonden de allerjongste zoekertjes al te trappelen langs het veld. Nadat Bleiswijks gemeenteraadslid Nelleke Bouman een lint had doorgeknipt mochten de ukkies tussen 0 en 3 jaar gaan zoeken samen met een begeleider. Allemaal met een mandje in de hand waar de chocolade eitjes in konden worden gedaan. Op het veld liepen ook enkele grote ‘hazen’ die goed in de gaten hielden dat alle kinderen een of meerdere eitjes mee konden nemen. Het geheel werd begeleid door de muziek van twee accordeonisten die het zoekfeest nog gezelliger maakten.

Drie groepen

Toen er geen eitje meer te bekennen was op het weiland was het de beurt aan de tweede groep (4 tot en met 6 jaar) om op zoek te gaan naar eitjes die weer door de paashazen waren verstopt tussen het gras. Maar al snel bleek dat ook ouders een beetje ‘kind’ werden, want ze vonden het erg moeilijk vanaf de kant alleen maar toe te kijken! Tenslotte mochten de kinderen van 7 tot en met 10 jaar gaan zoeken en ook zij vonden allemaal lekkere eitjes die soms meteen even werden geproefd.
Na het zoeken konden alle deelnemers – die hadden bij de entree een bonnetje gekregen – hun bonnetje inruilen voor enkele echte verse eieren. Het eieren zoeken werd bijzonder gewaardeerd, want veel bezoekers lieten als blijk van dank een kleine bijdrage achter. Die maakten samen een flink bedrag waar Ton van den Berg weer lekker eten voor de dieren van kan kopen.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie