maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Sport » Strijen – BVCB: 0-1

Strijen – BVCB: 0-1

Strijen – De tweekamp tussen Strijen en BVCB werd beslist door een dubieus doelpunt. Dit omdat velen, behalve de scheidsrechter, zagen dat BVCB aanvaller Mike van der Steen de hoge voorzet met zijn opgeheven hand binnen had gewerkt. Arbiter Turk uit Sassenheim was een andere mening toegedaan. Protesten van de Strijense voetballers leverden de thuisclub rood op voor een speler en trainer Geert Meijer. BVCB schreef de drie punten dankbaar bij en deze waren extra belangrijk omdat koploper Hellevoetsluis met 3-1 klop kreeg van Berkel en zij volgende week in Bergschenhoek in een directe confrontatie de theoretische achterstand van drie punten kunnen wegwerken.
Vanaf het begin zette BVCB Strijen onder druk en moest hun doelman redding brengen op enkele gevaarlijke inzetten. Yousif de Kock, Ethan Scheimann en vooral Mitchell Hendriks kregen de eerste vijfenveertig minuten goede mogelijkheden. Met in het achterhoofd de achterstand van koploper Hellevoetsluis volgde na de rust een reeks aanvallen op het Strijense doel. Maar een hechte defensie zorgde ervoor dat dit geen doelpunt opleverde en Strijen kreeg via uitvallen zelfs de mogelijkheid op voorsprong te komen. Oog in oog staand met BVCB-keeper Wesley van der Molen werd een fraaie kans om zeep geholpen. Verder kwam de thuisclub zelden op de helft van de Bergschenhoekse ploeg.
Vervolgens brak de achteraf voor de thuisclub hectische slotfase aan. Michael de Rooy gooide de bal hoog in de doelmond waar Mike van der Steen, invaller voor Roy Eekman, een duel aanging met keeper Natoe dos Santos en waar duidelijk waarneembaar was dat de BVCB-aanvaller de bal met zijn hand binnenwerkte, 0-1. Een scheidsrechterlijke dwaling zou de wedstrijd beslissen. Zaterdag staat de topper BVCB-Hellevoetsluis op het programma.

Check Also

Loop voor Running Blind bij de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Hardlopen als je slechtziend of zelfs blind bent, is een behoorlijke uitdaging. Om het toch mogelijk te maken is Running Blind opgericht, een stichting die dit jaar het goede doel is van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei.

Geef een reactie