dinsdag 19 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Berkel geeft de competitie weer handen en voeten

Berkel geeft de competitie weer handen en voeten

Koploper Hellevoetsluis overklast

Berkel geeft de competitie weer handen en voeten

Berkel en Rodenrijs – Waar Hellevoetsluis in de tweede klasse D op een kampioenschap leek af te steven was Berkel zaterdag spelbreker voor de voetballers uit de vestingstad. De 3-1 overwinning van Berkel en tevens de winst van BVCB bij Strijen maakt er weer een open strijd van. Verwonderlijk was de overwinning niet. Berkel is nu tien achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen. En Hellevoetsluis mag komende zaterdag in Bergschenhoek proberen om met winst de aansluiting te bewerkstelligen.

Rien Kuyvenhoven

Dat de gasten niet met veel overtuiging naar Berkel waren gekomen, werd al snel duidelijk. Het bestuur van koploper Hellevoetsluis moest al voor aanvang bekennen dat hun club soms met het nodige geluk wedstrijden won.
Na afloop kon geconcludeerd worden dat hier niets te veel was gezegd. Want Berkel tegen Hellevoetsluis gaf een wedstrijd te zien waarin Hellevoetsluis op alle fronten werd overklast. De eindstand had voor de thuisclub nog veel ruimer kunnen uitvallen. Of zoals Berkel-trainer Cor den Daas het na afloop zou verwoorden: “We hadden zeker nog meer doelpunten kunnen maken, maar we leverden een uitstekende teamprestatie met veel uitgespeelde kansen. We mogen stellen dat we onszelf deze wedstrijd te kort hebben gedaan gezien het spelbeeld en de kansen die we kregen”.
Natuurlijk was ook deze wedstrijd een hoofdrol weggelegd voor Jos Buitenhuis die na zijn terugkomst begin dit jaar het belangrijkste aanspeelpunt is bij Berkel. Twee doelpunten zeggen natuurlijk al voldoende. Maar ook de manier waarop hij een verdediging bezig weet te houden verdient alle lof.
Vooral het eerste doelpunt van Buitenhuis was er één van grote klasse. Tim van der Vorm werd diep gestuurd, liep zijn tegenstander er finaal uit en gaf een voorzet op maat op Buitenhuis die koel en beheerst de bal binnenschoot, 1-0.
De gasten kregen hun eerste kans pas na een half uur spelen. De deze wedstrijd uitblinkende doelman Ken Stigt wist het schot goed te verwerken waardoor Berkel met de voordelige 1-0 aan de thee kon beginnen.

Kansen niet benut

Weer zo’n messcherpe counter zou de basis zijn voor het tweede doelpunt van Jos Buitenhuis die uiteindelijk een duel met de doelman en Jeffrey de Koning in zijn voordeel wist te beslissen, 2-0. Dat uiteindelijk de sterk spelende Talib Azaroiali nummer drie achter doelman Daneijl Ribaric schoot, was slechts een schamele afspiegeling van de ware krachtsverhouding binnen de lijnen. Want Berkel liet de tweede helft legio kansen onbenut. Met Jos Buitenhuis, Bart van den Dool en de deze wedstrijd ook weer sterk spelende Tim van der Vorm heeft Berkel een aanvalstrio waarop menige vereniging jaloers op is.
Tim van der Vorm die na afloop ook met volle teugen van de overwinning genoot, moest toegeven dat deze wedstrijd veel van hem had gevraagd. “We wisten dat het een zware wedstrijd zou kunnen worden. En daar zag het de eerste tien minuten ook naar uit. Maar gezien het verdere verloop hadden we deze wedstrijd met veel ruimere cijfers moeten winnen. Een heerlijke wedstrijd die we domineerden.” Ook trainer Cor den Daas stak na afloop zijn mening over Van der Vorm niet onder stoelen of banken door hem eens uitgebreid te complimenteren over zijn spel en waar hij zich best had mogen belonen met één of meer doelpunten. “Tim heeft door zijn werklust een basisplaats verdiend en maakt het ook nog steeds waar.”

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie