zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » De selectie van BVCB krijgt steeds meer vorm

De selectie van BVCB krijgt steeds meer vorm

De selectie van BVCB krijgt steeds meer vorm

Bergschenhoek – Enkele spelers, een viertal, van BVCB heeft te kennen gegeven volgend seizoen elders te gaan voetballen. Het bestuur en de technische commissie van BVCB heeft hier adequaat op gereageerd en zegt zeer verheugd te zijn over de ontwikkelingen. Het overgrote deel van de huidige selectie zal komend seizoen wel in de clubkleuren van BVCB uitkomen.

Rien Kuyvenhoven

Arjan Korving, namens het bestuur van de Bergschenhoekse club, licht toe: “Het is goed te constateren dat BVCB een positieve uitstraling en aantrekkingskracht heeft binnen de regio. We kunnen als club voor komend seizoen diverse nieuwe spelers verwelkomen.
BVCB heeft met de selectiesamenstelling voor komend seizoen duidelijk gekozen voor een goede mix van jong talent én ervaring. De nieuwe trainer Rob Gieben kan hierdoor met een weer op peil zijnde spelersgroep aan de slag”.
De volgende spelers hebben gekozen voor BVCB.

Shanon Koetsier (Nieuwerkerk) heeft in de jeugd bij Spartaan’20 gespeeld en daarna de overstap gemaakt naar BVO Excelsior Rotterdam waar hij de B- en A-jeugd heeft doorlopen. Daarna is hij naar Nieuwerkerk gegaan en speelt daar nu al weer zes seizoenen. Shanon is 25 jaar, maar heeft zich bij Nieuwerkerk op hoofdklasse- en 1e klasse niveau ontwikkeld tot een zeer ervaren centrale verdediger.

De 24-jarige keeper Bas van der Eem (Donk) heeft de jeugdopleiding doorlopen bij het Goudse Donk en is van daaruit doorgestroomd naar het eerste elftal. Heeft senioren- ervaring opgedaan op 2e en 3e klasse niveau en maakt met name de laatste jaren een zeer positieve ontwikkeling door. Zo ook dit seizoen, waarin hij elke week weer laat zien belangrijk te zijn voor het vlaggenschip. Van der Eem heeft aangegeven toe te zijn aan een volgende ambitieuze stap binnen zijn keepers carrière.

Kevin de Geus (ASWH) heeft als jeugdkeeper onder andere bij FC Dordrecht en Alphense Boys gespeeld. Eenmaal keepend in de senioren heeft hij gespeeld voor onder andere het Rotterdamse Xerxes DZB, SVS en Nieuwerkerk. Op dit moment verdedigt hij met veel succes het doel van ASWH in de reserve hoofdklasse. Een opvallende kwaliteit van de 25-jarige doelman is dat hij zowel op ‘de lijn’ als ver vóór zijn doel goed uit de voeten kan.

Quinten Lopes (Feyenoord) is een talentvolle 21-jarige speler met veel potentie. Hij is opgeleid als verdedigende middenvelder en rechtervleugel verdediger. Zijn jeugdopleiding heeft hij genoten bij Alexandria’66 en Xerxes DZB en speelt reeds enkele seizoenen in het tweede team van SC Feyenoord. Quinten is een moderne verdediger die naast zijn verdedigende taak aanvallend is ingesteld.

Chavez Noël Chobin (Feyenoord) is een talentvolle 22-jarige vleugelspits met veel potentie. Zijn jeugdopleiding heeft hij genoten bij BVO Excelsior Rotterdam en Xerxes DZB en speelt reeds enkele seizoenen in het tweede team van SC Feyenoord. Chavez is een snelle, behendige vleugelspits met een individuele actie. Daarnaast heeft hij overzicht aan de bal en een goed gevoel voor de combinatie.

Joran van Opstal (SVS) heeft zijn jeugdopleiding genoten bij de BVO’s Feyenoord en Sparta, Xerxes DZB en Alexandria ’66 en heeft zich ontwikkeld tot een snelle, technisch begaafde aanvaller met scorend vermogen. Eenmaal in de senioren heeft Joran gespeeld voor Victoria’04 en maakt hij al weer enkele seizoenen onderdeel uit van de selectie van competitiegenoot SVS, waar hij elke week laat zien waarom hij in de basis staat.

Soufian Tanouti Soufian is geen onbekende voor BVCB, want hij heeft reeds twee seizoenen in de selectie gespeeld. Soufian is een snelle, balvaardige middenvelder met diepgang en kan ook op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten. Zijn jeugdopleiding heeft hij genoten bij Sparta amateurs en SC Feyenoord. De laatste twee jaar van de opleiding heeft Soufian gespeeld voor BVO Excelsior R’dam. Moest in verband met drukke werk- en privéomstandigheden einde vorig seizoen stoppen en pakt komend seizoen de draad weer op.

Ali Benomar (PSV Portugaal) is 29 jaar. Ali heeft de jeugdopleiding doorlopen bij Spartaan’20 en NAC, dat hem op 16-jarige leeftijd bij Spartaan’20 wegplukte. Eenmaal spelend in jong NAC maakte Ali onder trainer Robert Maaskant zijn debuut tegen FC Twente en was hij invaller in de uitwedstrijd in de Europa League tegen Villareal CF. Er lag een mooie profcarrière in het verschiet die werd overschaduwd door een vervelende enkelblessure. Daarna heeft de technisch begaafde middenvelder bij diverse clubs gespeeld waaronder Barendrecht, IFC en Nieuwerkerk. Ali is nu actief voor PSV Poortugaal.

Check Also

Trailrun workout in Hoge Bergse Bos

Bergschenhoek – Sporters die lekker willen hardlopen op een uitdagend natuurlijk terrein, kunnen kennismaken met …

Geef een reactie