zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Lezersschrijven » Lente in de polder

Lente in de polder

Wat heerlijk: het is weer lente! Even genieten in de tuin van een windstille dag en een klein beetje zonneschijn. De eerste hommels waren al te vinden op het longkruid en ook het klein hoefblad staat bescheiden tegen het schuurtje te bloeien met z’n gele kleur. Hij lijkt wat op een paardenbloem, maar is het niet. Klein hoefblad heeft wel een gele kleur maar het hart is oranje en het blad verschijnt later. Het gras in de polder ziet er nog wat vaal uit na alle vorst die ons een echte winter bezorgde. De oostenwind zorgt voor golfjes op het water en langs de kant in het water ligt een kerstboom. De naalden zijn inmiddels helemaal bruin geworden. Misschien mooi nest materiaal voor een meerkoet of waterhoentje. Op het gras liggen nog de kleine takjes die uit de bomen waaiden toen het zo stormde in januari. De wortels van een omgewaaide boom drukken het gras omhoog. Maar gelukkig zijn er nieuwe boompjes aangeplant. De grote groep spreeuwen die we in de herfst en winter zoveel zagen zwermen over de weilanden is weer naar de noordelijke streken vertrokken om er te broeden. Nu laten de mussen weer van zich horen en ook de kauwtjes strijden om een plekje onder de dakpannen. De merels zijn wat stiller dit voorjaar. Een virus zorgde voor veel sterfte onder de merels. Gelukkig zijn ze wel in onze tuin dus ik zie ze regelmatig speurend in het gras naar een lekker hapje.
Ja, we zijn er wel weer aan toe dat de lente zich aandient.

Margreet Smit – van der Burg
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Hartelijk dank!

Veelal fiets ik met onze gehandicapte dochter van vrijdag t/m zondag door het recreatiegebied of …

Geef een reactie