woensdag 20 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Leerlingen uit Lansingerland wandelen € 9.000 bij elkaar

Leerlingen uit Lansingerland wandelen € 9.000 bij elkaar

Leerlingen uit Lansingerland wandelen € 9.000 bij elkaar

Lansingerland – Zo’n 170 basisschoolleerlingen uit Lansingerland hebben woensdag 21 maart meegedaan aan de sponsorloop Lansingerland wandelt voor water, die Rotary Lansingerland voor de zevende keer heeft georganiseerd. De kinderen leggen met 6 liter water op de rug een afstand van 6 kilometer af. Vier basisscholen uit Lansingerland wandelden mee: Anne Frank, Boterdorp, Groenehoek en Prinses Màxima. Hun inspanningen leverden een cheque van € 9.000 op voor een Simavi-waterproject in Tanzania.

Om 10.00 uur schoot burgemeester Pieter van de Stadt samen met Harriette Verwey, een van de gouverneurs van Rotary, de groepen 7 en 8 weg bij Outdoor Valley en de brandweer zette de sirene aan. Met het vullen van de flessen heeft de brandweer geholpen door het oppompen van slootwater. Maar vóór de lopers aan de start verschenen, sprak de burgemeester de leerlingen lovend toe: “Ik ben er trots op dat jullie dit doen voor kinderen die geen schoon drinkwater en wc’s hebben. Je kunt later burgemeester worden, maar je kunt ook je beroep maken van het helpen van mensen, bijvoorbeeld in Afrika.” Daarna volgde nog een professionele warming-up door bewegingscoach Ricardo met dj ‘qmode’ achter de draaitafel.

Gastles

De groepen die meededen hebben van te voren op school van Rotary-leden een gastles gekregen. Tijdens deze gastles hebben ze informatie ontvangen over het belang van schoon water en goede hygiëne. Martijn Kruijt, een van de lesgevers, was onder de indruk van interesse en betrokkenheid van de leerlingen. “Op de Anne Frank vroegen leerlingen zich af: Als er zo weinig drinkwater is, waarom gebruiken we dan geen gefilterd zeewater?”
Na de finish van de laatste groep overhandigde Ton van Vliet, de voorzitter van Rotaryclub Lansingerland, aan Selma Hilgerson van Simavi een cheque van € 9.000. “Ontzettend bedankt voor dit bedrag. Hiermee worden nieuwe toiletgebouwen neergezet voor het project in Tanzania. Het is geweldig wat jullie gepresteerd hebben.”
De groep die gemiddeld per leerling het hoogste sponsorbedrag heeft opgehaald, heeft een waterexcursie verdiend naar het Keringhuis, het informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland of naar een zuiveringsinstallatie. Dit jaar gaan de leerlingen van groep 7 van de Prinses Màxima welverdiend op stap. Zij hadden gemiddeld een sponsorbedrag van € 39 opgehaald.
De leerlingen hebben veel creativiteit aan de dag gelegd om geld bij elkaar te krijgen. In het bijzonder Charlotte de Groot van de Prinses Màxima verdient hulde; zij haalde een sponsorbedrag van 235 euro en 10 cent op.
Voor de 7e keer heeft Rotaryclub Lansingerland deze sponsorloop georganiseerd. Zonder hulp van lokale sponsoren zoals Albert Heijn, Hafco Onroerend Goed, Jumbo, Ton Hermes Vastgoed en Outdoor Valley plus de ondersteuning van vrijwilligers van de Rabobank en EHBO was dit natuurlijk niet mogelijk. Info: www.rotary-wvw.nl.

Check Also

Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Lansingerland - Vijf nieuwe schuldhulpmaatjes ontvingen woensdag 30 januari uit handen van de voorzitter van SchuldHulpMaatje Lansingerland, Leo van der Wielen, hun certificaat en kunnen nu aan de slag in Lansingerland. Zij volgden in de afgelopen periode een driedaagse cursus om als schuldhulpmaatje aan de slag te kunnen.

Geef een reactie