woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » fbpost » Stichting Rotonde stopt
Een beeld dat tot het verleden lijkt te gaan behoren.

Stichting Rotonde stopt

Berkel en Rodenrijs – De Stichting Rotonde houdt op te bestaan, zo laat de gemeente Lansingerland in een persbericht weten. Het bestuur van de Stichting Rotonde heeft besloten de activiteiten te beëindigen. De stichting is er niet in geslaagd nieuwe bestuursleden te vinden die de activiteiten nieuw leven in kunnen blazen.

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft begrip voor het besluit van het stichtingsbestuur en spreekt haar waardering uit voor het werk van de stichting. Volgens de wethouder markeert het besluit van het bestuur het einde van een tijdperk.”Rotonde heeft voor heel veel oudere jongeren een bijzondere betekenis. Veel inwoners hebben waarschijnlijk heel goede herinneringen aan de Rotonde, waar ze kennis maakten met live muziek en optredens van bands en waar vriendschappen ontstonden”, blikt de wethouder terug.
Het is het bestuur helaas niet gelukt om het succes van de beginjaren te continueren. De drukte van weleer is niet meer. Het bestuur van de stichting ziet geen mogelijkheden meer om de financiële opgaven het hoofd te bieden en nieuwe activiteiten te ontplooien die de situatie kunnen wijzigen.
De voorzitter van het bestuur van Stichting Rotonde over de laatste periode: “Tot onze spijt zijn we tot deze keuze gekomen. Afgelopen jaren zagen we het ledenaantal teruglopen en werd het steeds moeilijker om het aantal vrijwilligers op niveau te houden. We gaan in overleg met de leden hoe we dit tijdperk goed kunnen afsluiten. Het bestuur wil graag iedereen bedanken die zich heeft ingezet in de Rotonde en ook de gemeente bedanken voor de steun en hulp.”

Pand
Stichting en gemeente hebben in goed onderling overleg besloten te streven naar een zo gunstig mogelijke financiële en juridische afwikkeling van de stichting.

Check Also

Digital Greenhouse, Fossielvrije Glastuinbouw en Hybride Leren

Lansingerland - Wageningen University ##+## Research Glastuinbouw, Delphy Improvement Centre, DLV Glas ##+## Energie consultancy en het Lentiz MBO Oostland dienden samen een subsidieaanvraag in voor de realisatie van twee projecten op het gebied van energietransitie en digitalisering in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gemeente Lansingerland ondersteunt dit project financieel.

Geef een reactie