maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Een minister op visite!

Een minister op visite!

Een minister op visite!

Berkel en Rodenrijs – Niemand minder dan minister Arie Slob bracht maandagmiddag 19 maart een bezoek aan de Kon. Beatrixschool in Berkel en Rodenrijs. Na een bezoek aan diverse groepen ging hij bij het naar huis gaan van de kinderen nog even op de speelplaats met de ouders in gesprek. Een ontspannen bezoek waar iedereen van genoot.

Trees Borkus-Henskens

Het bezoek begon bij de jongste kinderen van de school die volop vertelden over de plantjes die ze aan het opkweken waren en de werkjes die ze hadden gemaakt. In de volgende groep ging het over boekjes lezen en de wat oudere kinderen gingen eveneens met de minister in gesprek. Buiten wilde een van de leerlingen wel eens weten wat een minister precies deed, dus wat voor beroep hij eigenlijk had.
Als voorbereiding op het bezoek hadden leden van de partij van de minister – de ChristenUnie – al boodschappen gedaan. Kisten vol mandarijnen stonden klaar om aan elk kind dat na school huiswaarts toog een mandarijntje uit te delen. Het werd een gezellige middag vol leuke gesprekken en ontmoetingen en met bij het afscheid de wens van de minister dat het goede verkiezingen gaan worden. Een van de kinderen wilde van de in felblauwe hesjes gestoken partijgenoten van minister Slob nog weten of je op jezelf mocht stemmen. “Ja, dat mag wel, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Wel op een partijgenoot,” aldus wethouder Ankie van Tatenhove die eveneens present was tijdens het bezoek.

Check Also

Zeer geslaagde Week van de Poëzie

Bleiswijk - De Week van de Poëzie is een doorslaand succes geworden. Ze begon donderdag 31 januari al in Ontmoet! in Bergschenhoek, met gemeentedichter Mark Boninsegna en collega dichters, versterkt door kunstenaars van Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs, die op basis van het thema/gedicht een kunstwerk hadden gemaakt. Hoogtepunt was de Literaire lunch in Theater 't Web. Hier genoot een flink aantal deelnemers van prachtige gedichten van bekende dichters. De bekende schrijver/dichter Jan Terlouw was de kers op de taart tijdens de lunch.

Geef een reactie