donderdag 13 december 2018 | week 50
Home » fbpost » Een minister op visite!

Een minister op visite!

Een minister op visite!

Berkel en Rodenrijs – Niemand minder dan minister Arie Slob bracht maandagmiddag 19 maart een bezoek aan de Kon. Beatrixschool in Berkel en Rodenrijs. Na een bezoek aan diverse groepen ging hij bij het naar huis gaan van de kinderen nog even op de speelplaats met de ouders in gesprek. Een ontspannen bezoek waar iedereen van genoot.

Trees Borkus-Henskens

Het bezoek begon bij de jongste kinderen van de school die volop vertelden over de plantjes die ze aan het opkweken waren en de werkjes die ze hadden gemaakt. In de volgende groep ging het over boekjes lezen en de wat oudere kinderen gingen eveneens met de minister in gesprek. Buiten wilde een van de leerlingen wel eens weten wat een minister precies deed, dus wat voor beroep hij eigenlijk had.
Als voorbereiding op het bezoek hadden leden van de partij van de minister – de ChristenUnie – al boodschappen gedaan. Kisten vol mandarijnen stonden klaar om aan elk kind dat na school huiswaarts toog een mandarijntje uit te delen. Het werd een gezellige middag vol leuke gesprekken en ontmoetingen en met bij het afscheid de wens van de minister dat het goede verkiezingen gaan worden. Een van de kinderen wilde van de in felblauwe hesjes gestoken partijgenoten van minister Slob nog weten of je op jezelf mocht stemmen. “Ja, dat mag wel, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Wel op een partijgenoot,” aldus wethouder Ankie van Tatenhove die eveneens present was tijdens het bezoek.

Check Also

Digital Greenhouse, Fossielvrije Glastuinbouw en Hybride Leren

Lansingerland - Wageningen University ##+## Research Glastuinbouw, Delphy Improvement Centre, DLV Glas ##+## Energie consultancy en het Lentiz MBO Oostland dienden samen een subsidieaanvraag in voor de realisatie van twee projecten op het gebied van energietransitie en digitalisering in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gemeente Lansingerland ondersteunt dit project financieel.

Geef een reactie