dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Commentaar » Authentiek

Authentiek

Hopelijk maakt iedereen dat wel eens mee. Zo’n moment van de dag, een belevenis, een situatie, waardoor je dag een gouden randje krijgt. Waar je spontaan de rest van de dag een glimlach van oor tot oor op je gezicht krijgt die er niet meer af te poetsen is. Ik beleefde zo’n moment een paar weken geleden, toen ik voor de tweede keer binnen liep bij Poortwerk van Middin. Een plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich kunnen ontplooien op allerlei gebied, waar zij werk verrichten dat aansluit bij hun mogelijkheden en interesses. Op advies van mijn buurvrouw had ik een kastje gebracht, wat door jongeren in de werkplaats wordt geschuurd en geverfd. Toen ik het op ging halen liep ik in de gang tegen één van de jongeren aan. Hij was juist op weg met dweil en water om schoon te maken, maar bleef staan om mij te begroeten. Er ontstond direct een open gesprek, waarbij de jongeman mij vriendelijk voorstelde maar eens een rondleiding te doen. Hij nam mij mee en liet vervolgens alle ruimtes zien, met gedetailleerde uitleg over de functie van de betreffende werkplek. Hij vergat niet de daar aanwezige collega’s voor te stellen en hun werkzaamheden uit te leggen. De opgewekte en trotse manier waarop hij dit deed was volkomen oprecht en door zijn authentieke zijn werd ik volledig ingepakt door deze knul. Wat mij raakte was zijn trotsheid op zijn werkplek, het gevoel, wat hij onbedoeld liet zien en met mij deelde, te zijn op een plek waar hij zich thuis voelt. Als je dat als organisatie kan bereiken verdien je niet alleen een dikke pluim, maar ook positieve aandacht. Lieve harde werkers van Poortwerk, wat zijn jullie leuk!

Annelies Moerel

Check Also

Follow the money

Het wijzigen van bestemmingsplannen, waarbij sprake is van ingrijpende veranderingen in de directe woonomgeving door …

Geef een reactie