woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Nieuws » Jill maakt honderden kinderen blij

Jill maakt honderden kinderen blij

Jill maakt honderden kinderen blij

Berkel en Rodenrijs – Passanten zullen zich zaterdagmiddag ongetwijfeld afgevraagd hebben wat er in Berkel Centrum aan de hand was. In de Herenstraat en een deel Kerkstraat stond een lange rij mensen buiten in de snijdende kou geduldig te wachten. Het antwoord zat binnen bij Boekhandel Van Atten: Jill was er op bezoek!

Trees Borkus-Henskens

Jill Schirnhofer – bekend als Jill – is een creatief multitalent. Ze is illustratrice, schrijfster en heeft daarnaast haar eigen jeugdprogramma. Ze maakte een doorbraak met haar jeugdprogramma Jill dat op AVRO TROS op Zapp NPO 3 wekelijks te zien is. Hierin geeft Jill creatieve adviezen aan de kijker op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Ook heeft ze een column in een meidenmagazine en is ze heel actief op social media.
Op 15-jarige leeftijd ontwierp Jill haar eerste schoolagenda. Haar boekencollectie omvat inmiddels meer dan 12 titels. Vanaf 2015 zijn er meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Met als bestseller haar eerste boek ‘Tekenen met Jill’ waarvan de 15e druk op stapel staat. Ze schrijft en illustreert haar eigen jeugdromans, heeft een productlijn met DIY-, party- en schoolproducten en acteert in films en series. In 2017 maakte Jill haar debuut als fictieschrijfster. Ze schreef en illustreerde haar eerste eigen jeugdboek ‘Elvy’s eigen wereld: So boho’, dat in april dat jaar in de winkels verscheen. Het luisterboek is inmiddels ook verschenen, ingesproken door Georgina Verbaan en er ligt een optie op de filmrechten. ‘Meer tekenen met Jill’, een stickerboek en een dagboek komen dit najaar uit.

Drukte

Ruim tweehonderd kinderen, al of niet begeleid door familie en vrienden, kwamen af op de oproep een Meet & Greet met Jill mee te maken. Om de beurt mochten ze naar binnen waar ze met Jill op de foto konden en een handtekening scoren in een van haar boeken die de kinderen meebrachten. Glimmende gezichten en veel plezier tijdens de ontmoeting met hun idool; dat overtrof het lange wachten in de kou, waarbij de bakker spontaan langs de rij liep met krentenbrood.

Check Also

Terug in de tijd

Lansingerland - Op 25 april 2015 ondertekenden bewoners, gemeente en 3B Wonen vier wijkplannen. Voor Berkel Dorp, De Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs, de Vogel- en Bomenbuurt in Bleiswijk en voor de Oranjewijk in Bergschenhoek was een plan gemaakt. De term ‘wijkgericht werken’ was een feit. De gemeente Lansingerland en 3B Wonen maakten afspraken hoe zij gezamenlijk projecten in de wijken konden uitvoeren en de leefbaarheid beter maken. We zijn nu ruim drie jaar verder, wat is de stand van zaken?

Geef een reactie