woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Nieuws » Nieuwe bestuursleden van Tennisclub Bleiswijk bruisend van start

Nieuwe bestuursleden van Tennisclub Bleiswijk bruisend van start

“In drie jaar tijd willen we naar 900 leden”

Nieuwe bestuursleden van Tennisclub Bleiswijk bruisend van start

Bleiswijk – Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering in februari werden Gerben de Groot (28) en Marina Spelbrink (40) voorgedragen om plaats te nemen in het bestuur. Er kwamen plekken vrij die opgevuld moesten worden. Normaal gesproken komt de vernieuwing meestal niet vanuit de jonkies. Die zijn te druk met baan, relatie en kinderen. Echter, Gerben en Marina hadden samen vooraf overlegd en zagen overeenkomsten in toekomstvisie en beleid. Dit gepaard gaande met een gezonde dosis enthousiasme bracht hen ertoe plaats te nemen in het bestuur als voorzitter en secretaris. De aanwezige leden waren verbaasd en opgetogen met de jonge voorzitter.

Door Annelies Moerel

“We zijn allebei in het diepe gesprongen, want met vier handen kan je niet alles bereiken. Wel met enthousiasme en dat gaan we overbrengen om meer beleving bij onze leden te wekken”, vertelt Gerben vol vuur. De nieuwbakken voorzitter heeft er zin in en aan zijn zijde een net zo energieke nieuwe secretaris, Marina, die met al wat algemene bestuurservaring in deze stap een uitdaging zag.
“We hebben een plan gemaakt en acties uitgezet, zoals het geven van clinics aan basisscholen door onze tennisschool. Hierdoor hebben we al nieuwe leden mogen bijschrijven”, legt Marina uit.
Net als andere verenigingen heeft de tennisvereniging Bleiswijk te kampen gehad met terugloop van leden. Inmiddels begint het voorzichtig weer toe te nemen, een stijging die ook landelijk is waar te nemen. “Ons doel is het ledenaantal weer omhoog te krijgen naar 900 leden over drie jaar. We denken dat dit ook haalbaar is. Tennis is een toegankelijk sport, van jong tot oud kan men zich vermaken op het veld,” aldus Gerben.
Het nieuwe bestuurskoppel heeft tal van ideeën om nieuwe leden binnen te halen. Zo kunnen starters eerst proefdraaien voordat zij definitief lid worden. Daarnaast willen Gerben en Marina zich ook richten op de huidige leden. Het organiseren van gezellige speltoernooien, zoals een dames- en herenavond en een laddercompetitie, verhogen het clubgevoel. Om rekening te houden met de werkende sporter wordt steeds meer competitie gespeeld op vrijdagavond. Gerben: “Dan zijn de mensen in het weekend vrij. Wij staan voor gezelligheid, dus op die avonden zijn er hapjes en drankjes.”
Daarnaast is kwaliteit een kernwaarde, het park wordt goed onderhouden en de SmartCourt banen liggen er verzorgd bij. “En ons Bleiswijk Open toernooi trekt spelers van topkwaliteit”, volgens Gerben.

Sociale media

“De club blijft zoeken naar nieuwe vrijwilligers, want deze club is van ons allemaal. Er is geen subsidiepot, dus zullen we het met elkaar moeten doen. Gelukkig is er in een dorp als Bleiswijk nog sprake van saamhorigheid en verantwoordelijkheidsgevoel,” laat Gerben weten. Marina: “Wij gaan, samen met penningmeester en oldtimer Bert Amesz, nieuwe dingen uitzetten en oppakken. Daar hoort sociale media bij. Denk hierbij aan een club-app en een vernieuwd website. Maar ook de administratie kan in een moderner jasje, waardoor die taak sneller en makkelijker kan worden afgehandeld.”

1968 – 2018

Een andere uitdaging die het bestuur tegemoet kan zien is de organisatie van het jubileumfeest. De club bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt uiteraard uitbundig gevierd. De grote dag is zaterdag 9 juni, maar door het hele jaar heen zijn tal van acties die in het teken van het jubileum staan. Op 9 juni staat een feest voor en door leden op het programma en ook niet-leden zijn welkom. “Een leuke actie is de € 50,- korting voor nieuwe leden dit jaar.”
Gerben en Marina hopen met name de middenmoot van 20 tot 40 jaar te kunnen bereiken. Die groep is wat minder vertegenwoordigt. Daarnaast merken zij dat jongeren makkelijk overstappen, vooral in de studietijd. Door hen te enthousiasmeren komen zij mogelijk na de studie weer terug om eens een balletje slaan.
Wie meer informatie wil over de mogelijkheden bij tennisclub Bleiswijk kan contact opnemen met Gerben de Groot via voorzitter@ltvbleiswijk.nl of 06 – 519 373 11 en Marina Spelbrink via secretariaat@ltvbleiswijk.nl of 06 – 531 772 61.
Zie ook www.ltvbleiswijk.nl.

Check Also

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs - De jeugdleden van Scouting Berkel verzamelden zich zaterdagochtend 8 december bij hun clubhuis om van start te gaan met een speurtocht die hen uiteindelijk naar de nieuwe locatie in De Groenzoom zou brengen. Daar wachtte een stormachtig en nat welkom, maar ook een grote tent waar een bescheiden feestje werd gevierd.

Geef een reactie