woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Fietsverhuur bij station Berkel-Westpolder stimuleert gebruik openbaar vervoer

Fietsverhuur bij station Berkel-Westpolder stimuleert gebruik openbaar vervoer

Fietsverhuur bij station Berkel-Westpolder stimuleert gebruik openbaar vervoer

Berkel en Rodenrijs – Sinds 14 maart kunnen gebruikers van de RandstadRail bij de bewaakte en overdekte fietsenstalling Biesieklette een fiets huren. Wethouder Simon Fortuyn nam als eerste het voortouw en ‘huurde’ voor een kort moment een fiets om uiteraard even een rondje over het complex te rijden. Hij toonde zich zeer enthousiast en voorziet dat er zeker gebruik zal worden gemaakt van deze service van Biesieklette.

John Hofman

Via een geïnstalleerde App van Biesieklette op uw telefoon kan de huurfiets worden gereserveerd zodat u, bij aankomst met de trein, meteen op de fiets kan stappen om uw bestemming in Lansingerland te bereiken. Een flink stuk lopen is dan niet meer nodig. Directeur Herman de Graaff van Biesieklette ontving, samen met secretaresse en commercieel medewerker Astrid Dullemeier, wethouder Fortuyn, die uiteraard meteen de App ging installeren. Het was even ‘zoeken’ naar de juiste handelingen, maar het lukte hem, waarna hij meteen van de ‘fietsenbewakers’ een van de voorlopig vijf aanwezige huurfietsen uit het rek kon halen. Het huren kost € 7,- per dag, te betalen via de pin.
Op de App zit ook een signaal om bij pech een monteur te bellen. Die komt het euvel dan verhelpen.
“Dit is weer een van de oplossingen voor het mobiliteitsprobleem”, aldus de wethouder. “Er is tegenwoordig behoorlijk wat zakelijk verkeer dat voor openbaar vervoer kiest en op deze manier de vele bedrijven op onder meer Bedrijvenpark Oudeland en Berkelse Poort kunnen bereiken.”

Met het oog op de toekomstige nieuwbouw op het voormalig terrein van Hordijk Pallets zal ook de situatie rond station Rodenrijs worden aangepakt. Ook een beter netwerk van busverbindingen is nodig, maar kost ook veel geld! Tevens moet er aandacht worden besteed aan de vele ‘zeer oude’ fietsen die in de stallingen staan en vaak niet eens meer worden opgehaald of gebruikt. De huurfietsen kunnen dit probleem mede oplossen. Desgevraagd deelde directeur De Graaff mee dat de huurfietsen zijn vervaardigd uit gerecycelde fietsen. “Als dit een succes wordt dan denken we er zelfs over om E-bikes te gaan verhuren.”
Biesieklette leidt al enige tijd mensen op tot fietsenmaker. Verantwoordelijk hiervoor is leermeester Maikel Sinnema. De App van Biesieklette kan worden gedownload en dan kunt u via de tegel ‘huurfiets’ een fiets reserveren.

De huurfiets kan tijdens de openingstijden worden opgehaald en ingeleverd. De openingstijden van de stalling zijn: maandag t/m woensdag van 6.30 tot 21.00 uur, donderdag en vrijdag van 6.30 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur (zondag gesloten).

Check Also

Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Bleiswijk - Woensdagavond 28 november werd het 10-jarig bestaan gevierd van Humanitas Lansingerland met bestuur en vrijwilligers in SPEEL!, de bijzonder mooie speelgoedwinkel die is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Dorpsstraat. Humanitas heeft haar kantoor boven de winkel en mocht voor haar jubileum de winkelruimte beneden gebruiken. Voor een aantal inwoners van Lansingerland werd het wel een heel bijzondere avond: Humanitas deelde vanwege haar jubileum een aantal Hartenwensen uit.

Geef een reactie